Girona reprendrà el servei de les escoles bressol municipals el pròxim 2 de juny

La tornada a l’escola dels infants d’1 a 3 anys es farà fins al 24 de juliol i es veurà marcada per la limitació de places a conseqüència de les mesures de seguretat i sanitàries establertes per evitar la propagació del COVID-19.

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i la regidora d’Educació i Esports de l'Ajuntament de Girona, Eva Palau, van explicar ahir al matí en roda de premsa virtual com serà la reobertura dels equipaments per aquest curs 2019-20, que es farà seguint les directrius marcades pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya. L’accés al servei d’escoles bressol es limitarà a un nombre reduït de famílies, tenint en compte que només hi podrà haver un màxim de cinc infants per aula. El cost d’aquest servei serà de 130 euros el mes i els horaris variaran. Tots els nens i nenes faran de 9 h a 13 h del migdia i no hi haurà servei d’acollida al matí ni servei de menjador. Per evitar aglomeracions, segons informen des del consistori gironí, l’entrada i sortida dels infants serà esglaonada i tindrà lloc entre les 8.30 h i les 9.10 hores, i entre les 12.35 i les 13.15 h.

Seguint instruccions del Departament d’Educació, el consistori no oferirà el servei a l’aula Tafaners (nadons) de l’Escola Bressol Garbí per evitar posar en risc el seu alumnat. Es tracta d’infants amb major vulnerabilitat per la immaduresa del seu sistema immunitari.