Continuen les obres a la via pública per donar espai als vianants en els carrers més transitats de Girona

Les obres a la via pública per donar espai als vianants s’emmarcaran aquesta setmana als barris de Montilivi i Pla de Palau-Sant Pau.

Aquesta setmana, es preveu l’ampliació de la vorera del carrer d’Andreu Tuyet i Santamaria, al barri de Montilivi, eliminant una fila d’aparcament. També es convertirà el carrer del Riu Freser en carril bici compartit amb bus i taxi en tota la seva extensió, des de Marquès de Caldes de Montbui fins a la prolongació amb el carrer del Migdia. Seguint amb la mobilitat de la ciutat, es mantenen per ara les freqüències del bus urbà perquè l’ús d’aquest transport continua sent reduït: un 11% dels viatgers que es tenia fa un any. Coincidint amb l’inici de l’activitat de les escoles bressol, està previst que l’estació d’autobusos de la ciutat reobri portes també el 2 de juny.

Per la seva banda, l’alcaldessa de Girona Marta Madrenas, ha explicat que Les mesures preses fins ara estan sent un èxit i la gent ja se les ha fet seves. Madrnas, ha apuntat que una de les claus és busca un equilibri a la via pública, prioritzant vianants i ciclistes, però també pensant que hi ha molta gent que necessita agafar el cotxe per portar la gent gran al CAP, els nens a les escoles o anar a fer compres.

Foto: Aj. Girona.