L'Oficina d'Atenció Ciutadana de Girona tornarà a obrir les seves portes a la Fase 2

Els diferents departaments i l'Oficina del delegat del Govern també reactivaran els treballs presencials a l'edifici de la Generalitat a Girona, a partir del pròxim dilluns si la regió sanitària de Girona passa a la fase 2.

La cita prèvia serà un requisit per poder accedir a l'Oficina d'Atenció Ciutadana, que ha estat tancada des de la declaració de l'estat d'alarma. Tot i la reobertura, se seguirà prioritzant el teletreball mentre durin les fases de desconfinament. A més de l'obligatorietat de demanar cita prèvia per ser atesos personalment, també s'han pres mesures com l'ampliació de l'horari d'obertura (que ara serà de 8:00 a 17:00) o la instal·lació de mampares de metacrilat a les taules de les persones informadores. 

També hi haurà gel hidroalcohòlic a l'entrada de l'oficina i es disposarà de mascaretes pels usuaris que no en portin, tot i que es recomana que en portin de casa. A més, només s’autoritzarà accedir a una persona per cada punt d'atenció, hi haurà elements de senyalització per garantir els dos metres de distància entre els ciutadans i la taules d'atenció i també s'indicarà la distància de seguretat entre els usuaris en els espais d'espera. Paral·lelament a l'atenció presencial, l'Oficina d'Atenció Ciutadana farà una part de les atencions de manera telemàtica per a poder atendre el nombre de persones que s'atenien habitualment a l'Oficina. 

Aquesta atenció remota, que també s'ha de fer amb cita prèvia, el farà el personal que teletreballi, hi ha un catàleg de tràmits i informació que es pot atendre per trucada o videotrucada tenint en compte el públic a qui s'adreça, el nivell de digitalització del tràmit i la tipologia de dades que es tractaran.

Foto: Gencat.