Girona instal·larà nou càmeres lectores de matrícules per millorar la seguretat als barris

L’actuació forma part d’un projecte municipal per dissuadir i investigar robatoris de vehicles i, en cap cas, segons fonts municipals, permetrà la vigilància de persones ni de control ambient.

Aquests punts de control se sumaran als dos que ja hi havia a la plaça de la Vila de Perpinyà i a la rotonda del Mas Gri, i suposaran l’existència d’un total d’onze sistemes de vigilància. L’eina també permetrà el control d'accés d’entrada i sortida de vehicles a la ciutat, una de les necessitats en l’àmbit policial que ha posat de manifest la mesura de confinament per evitar el contagi de la COVID-19.

 Els aparells s’instal·laran en set ubicacions dels sectors de Montilivi, Palau, Montjuïc i La Creueta. Concretament, als carrers de la Riera de Can Camaret i del Pic de Peguera, on hi haurà dues càmeres a cada punt; al carrer del Camp d’Or; al barri de Montjuïc; a l’avinguda de Montilivi, a la cantonada amb el carrer del Puigsacalm; i al carrer del Camí Vell de Fornells, on també n’hi haurà dues, una en el seu encreuament amb el carrer de l’Església de Sant Miquel i una altra a la cantonada amb el carrer Aragó.

Les càmeres compten amb un sistema de lectura de plaques i permeten la gestió d’alertes vinculades a la identificació dels vehicles. L’objectiu del projecte és millorar la mobilitat a la ciutat i, alhora, incrementar la seguretat als barris. Tot plegat, a través d’una eina que possibilita la investigació de robatoris de vehicles però que s’espera que actuï com a mesura eminentment dissuasiva. L’alcaldessa de Girona Marta Madrenas, ha explicat que pel govern, la seguretat sempre ha estat una de les prioritats. Assegura que amb les càmeres que ara s'instal·laran es procurarà evitar episodis de robatoris en habitatges i d’aquesta manera es disposarà de les eines necessàries per investigar possibles fets delictius”.