El bus urbà de Girona s’haurà de pagar exclusivament amb targeta bancària o a través del mòbil a partir de l’1 de juliol

Es tracta d'una tendència que s'ha implementat en ciutats com Lleida i Barcelona i que evita el contacte que suposa l'ús de diners en metàl·lic.

La mesura afectarà la compra del bitllet senzill de les línies urbanes TMG (L1, L2, L5, L7, L8 quan torni a circular, les L10, L11L12, i la recàrrega de les targetes Bus 18 i Bus 25. Aquestes operacions es podran seguir fent a l'interior dels autobusos, però, el pagament s’haurà de realitzar amb targeta bancària o a través del mòbil sense contacte; en cap cas en efectiu. També s'haurà de seguir aquest sistema en la compra de la targeta TMG 50/30, la qual s'adquireix a l'oficina de la Girocleta, situada a l'estació d'autobusos.

 Pel que fa a la resta de bonificacions, BUS 65, BUS 70 i BUS SOCIAL, es manté el mateix sistema habitual perquè aquestes targetes tenen un nombre limitat de viatges al mes i no s'han de recarregar. La nova mesura tampoc afectarà la recàrrega de les targetes ATM (T10, T10/30, T50/30 i T-MES), tràmit que es continuarà realitzant fora l'autobús, en els punts habituals. Amb l'increment progressiu de la mobilitat urbana després del confinament pel Covid-19, els busos urbans TMG han començat a circular dins el seu horari habitual. Ja aquesta setmana les línies L1, L2 i L5 han recuperat la seva freqüència i passen cada 15 minuts. A causa de la baixa demanda, circulen fora del seu horari habitual l'L3, que passa cada 15 minuts, i l'L4, L6, L7 i L11, que passen cada 30 minuts. Cal sumar-hi també la línia L8 que connecta amb el campus universitari de la UdG Montilivi i que no circula perquè no hi ha classes (el servei al Parc Científic i Tecnològic de la UdG es dona a través de l'L11).