Girona aprova per unanimitat lluitar contra la desigualtat a les escoles

El consistori gironí, va aprovar al ple d’aquest dilluns passat per unanimitat el “Pacte de Ciutat per combatre la Segregació Escolar”, que pretén lluitar contra la desigualtat a les escoles de Girona.

L’acord s’ha pres en el marc del Ple municipal ordinari del mes d’agost, i hi han votat a favor tots els grups municipals: JuntsxCatalunya – Girona, Guanyem Girona, PSC, ERC i Ciutadans. El mes d’octubre del 2016, el consistori gironí i el Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya van iniciar el projecte “Procés deliberatiu entorn de la planificació educativa a la ciutat” per reflexionar conjuntament el model d'escolarització a Girona. Per donar continuïtat al projecte, l’any 2018 ambdós organismes van crear una comissió de ciutat que, durant dos cursos, treballés per identificar i concretar quines accions permetrien combatre les desigualtats educatives que es donen entre els centres de la ciutat.

El “Pacte de Ciutat per combatre la Segregació Escolar” aprovat és el resultat d’aquest encàrrec. El document detalla les accions que es duran a terme en els propers anys per millorar l’escolarització i l'equitat en l'accés a l’educació dels infants i joves de Girona a través de la coresponsabilitat de centres, entitats, comunitat educativa, famílies i institucions.