Actualitat

El ple de la Diputació de Girona d'aquest dimarts ha aprovat el conveni d'encàrrec de gestió amb el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, del Servei d'acolliment i recuperació per a dones que pateixen violència masclista i per als seus fills i filles a la comarca del Gironès.

El Segell s'obté sempre que es compleixin més d'un 85% dels 49 ítems proposats per l'organisme avaluador. A nivell de Catalunya, només 4 Consells Comarcals han rebut aquesta distinció (Vallès Occidental, Maresme, Alt Penedès i Gironès). Amb un 91,84% de transparència, el Consell Comarcal del Gironès és l'únic de tota la demarcació que aconsegueix el Segell Infoparticipa i el segon a nivell de Catalunya (només el Vallès Occidental el supera amb un 97,96%). L'any passat ja va aconseguir el segell amb 91,84% i enguany s'ha treballat per tal de mantenir aquest índex. L’estudi InfoParticipa avalua, cada any, totes les pàgines web dels Consells Comarcals de Catalunya i en base a 49 indicadors estableix l’obtenció del Segell InfoParticipa a la qualitat i la transparència de la comunicació pública comarcal.

L'Estat ha denunciat els consistoris de Bolvir, Sant Julià de Ramis, Riudellots, Torroella de Montgrí, Vilabrertran,  Maià de Montcal i Pons de Molins i el Consell Comarcal de l'Alt Empordà per les mocions amb què condemnaven la justificació que va fer el rei Felip sisè de la violència policial durant la jornada del Referèndum. El jutjat dóna ara vint dies als ajuntaments perquè li enviïn els acords aprovats, el novembre passat.

El 54% de les persones ateses per Creu Roja no saben el que és el bo social i el 90% desconeix la tarifa regulada PVPC. Aquesta és una de les principals conclusions de l'últim Butlletí sobre la Vulnerabilitat Social de la Creu Roja, denominat 'La Vulnerabilitat associada a l'àmbit de l'habitatge i pobresa energètica en la població atesa per Creu Roja'.

El fiscal vol que l'investigat pel doble crim al pantà de Susqueda se sotmeti a un polígraf cerebral. La prova de Potencial Evocat Cognitiu P300, consisteix en presentar al sospitós un seguit d'imatges i àudios de forma aleatòria i comprovar en quines d'elles es registra una reacció neurològica. Segons exposa el fiscal a la petició de noves diligències que ha fet arribar al jutjat d'instrucció 2 de Santa Coloma de Farners, es tracta d'una prova "innovadora" però que té "gran acceptació" als Estats Units. També al·lega que està recolzada per "nombrosos estudis científics que n'avalen la validesa". Aquest test, però, no es pot fer sense el consentiment exprés de l'investigat. 

Sant Julià va aprovar per unanimitat en el ple d'aquest dilluns l'acord de col·laboració entre el Bisbat de Girona i l'Ajuntament per tal de dotar de nous usos culturals les instal·lacions de l'església dels Sants Metges, que enguany celebra mil anys d'història. A canvi del permís per realitzar noves pràctiques musicals i culturals, el consistori col·laborarà en la reparació de la coberta de l'edifici, ja que en aquests moments hi entra aigua. El conveni entre les dues institucions té una vigència de 10 anys.

logo-bn.png
Ràdio Sarrià - Top90FM és l'emissora de proximitat de Sarrià de Ter (Gironès).


© 1983-2018 Tots els drets reservats
Desenvolupament: Digital Hits Audiovisual
 
© 2019
Telèfon estudis: 972 17 05 40
Contacta amb nosaltres!
logo-ajuntament-petit.png