Es va presentar aquest dijous en un acte a La Fortalesa de Sant Julià de Ramis, que va comptar amb la presència de més d’un centenar d’empresaris. Els despatxos d’advocats gironins Corsunsky&Moré i Vàzquez Advocats han unit forces i han creat Pacte, una aliança que aglutina una vintena de professionals especialistes i que ofereix des de Girona un servei que engloba un conjunt de 28 especialitats en dret laboral, públic, privat i mercantil. El nou servei es va presentar ahir en un acte, a La Fortaleza de Sant Julià de Ramis, que va comptar amb l’assistència de més d’un centenar d’empresaris. L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, va ser present a l’acte. 

Pacte ha estat impulsat per Laura Corsunsky, Francesc Moré i Francesc Xavier Vàzquez, que compten amb un equip d’una vintena de professionals. Neix com una aliança estable entre firmes d’advocats reconegudes i de dilatada experiència professional en diverses vessants del dret, de les que s’han convertit en vertaders especialistes, amb l’objectiu de donar al client una solució o servei més complet i de la més alta qualitat.  “Avui en dia tant les empreses com les administracions públiques tenen necessitats d’assessorament jurídic molt específiques i en matèries molt diverses, i que acaben implicant la necessitat d’interrelació d’operadors jurídics molt especialitzats en les diverses branques del dret, que sovint actuen per separat i que són difícils de coordinar i integrar perquè el client tingui una resposta adequada, àgil i de qualitat”, segons destaquen els impulsors. Pacte concentra les instal·lacions dels dos despatxos, amb més de 600 metres quadrats d’oficines al centre de Girona i amb presència a tot el territori gironí.

Els professionals que integren les firmes de Pacte són especialistes en branques concretes del dret, amb molts anys d’experiència i bagatge per la seva dedicació exclusiva a cadascuna d’aquestes branques. Així, els clients dels despatxos que integren Pacte tenen a la seva disposició l’assessorament i defensa dels millors experts en cadascuna de les matèries o especialitats del dret, i si el seu assumpte o consulta comporta haver de recórrer a professionals de diferents especialitats, els professionals de les firmes de Pacte col·laboren i coordinen el treball en la defensa i estudi de les necessitats del cient, per tal d’oferir les millors solucions possibles des d’una òptica pluridisciplinar, però profundament especialitzada. 

Laura Corsunsky va destacar, durant la presentació, que “Pacte és la suma de les persones que formen part dels dos despatxos, dels socis especialistes i dels equips de professionals creats per donar servei als clients; és la suma de les capacitats professionals per respondre a les necessitats reals actuals. I Pacte continuarà incorporant els millors especialistes”. “Els integrants som experts. Les estratègies que plantegem, els riscos que avaluem i les solucions jurídiques que implementem deriven de la super especialització dels advocats que en formen part”, hi va afegir. 

Francesc Moré va explicar que “aquesta suma a través de la qual prestarem serveis volem que sigui diferent a les més habituals als mons empresarial o professional. Volem aprofitar les innovacions tecnològiques per treballar en grup, compartir dades, imatges, documents, reunions,  transaccions. La tecnologia ens permet sumar capacitats professionals, i recursos, per donar un servei molt millor i molt més complert al client”. “I tot això mantenint cada especialista la seva individualitat, la seva ciència, el seu know how o maneres de fer, per les quals ha guanyat reputació. Cada despatx manté el seu nom i personalitat. Pacte és una marca i és també un  segell de qualitat, que garanteix els anys d’experiència, la professionalitat i l’especialització de tots els seus integrants”, va remarcar. Francesc Xavier Vàzquez va indicar que “si algú busca el significat de la paraula “passió” al diccionari, trobarà, com a primera accepció la següent definició: “sentiment molt intens, especialment de patiment o amor. Theodule-Arnand Ribot definia la passió com a una "emoció crònica", i Stendhal afirmava que “El ser humà, si té passió, no s’avorreix mai, sense ella s’idiotitza”. “La nostra passió és l’especialització. Els nostres vint anys d’experiència fan que la nostra sigui molt intensa”, hi va afegir. 

L’enginyer Marc Rocas va fer, durant l’acte, una xerrada sobre Blockchain, una base de dades formada per cadenes de blocs dissenyades per evitar-ne la modificació un cop una dada ha estat publicada i que serveix per solucionar el problema de la confiança. La xerrada, la primera d’aquestes característiques que organitzen despatxos d’advocats en el territori gironí, va exposar l’aplicació pràctica del Blockchain a les empreses. L’acte va ser presentat per la periodista Mercè Sibina. 

Sobre Corsunsky & Moré (C&M). Despatx d’advocats de Girona que el 2007 va fusionar l’experiència professional dels seus dos socis fundadors: Laura Corsunsky, experta en dret administratiu i urbanisme; i Francesc Moré, especialista en assessorament a l’empresa privada. Està format per un equip de professionals especialitzats en dret privat i dret públic, que entenen l’exercici de l’advocacia no només com una pràctica professional per a la solució de problemes, sinó també com la prestació d’uns serveis que permetin al client desenvolupar les seves activitats amb garanties.  Tenen una àmplia experiència en matèries molt diverses relacionades amb els serveis especialitzats que ofereixen. 

Sobre Vàzquez Advocats. Un dels principals bufets especialistes en dret laboral i de la Seguretat Social. Francesc Xavier Vàzquez, amb més de vint anys d’experiència, és el soci director i fundador, i el formen un equip de professionals que donen servei a empreses i a particulars. Es va crear fa disset anys a Girona i compta amb una gran experiència en l’àmbit de la negociació extrajudicial de conflictes i en defensa processal. La seva pràctica destaca en matèries com la reclamació d’indemnitzacions i recàrrecs de prestacions derivades d’accidents de treball, convenis d’empresa, auditories laborals, expedients de regulació d’ocupació, tramitació de prestacions i pensions de la Seguretat Social, així com la resta d’actuacions que puguin generar-se en aquesta branca especialitzada del dret.