La Mobile Week Girona, és un espai obert de reflexió entorn al desenvolupament tecnològic i digital que tindrà lloc per primera vegada a la ciutat del 21 al 23 de febrer i que reunirà experts en la temàtica d'arreu del país. 

Sota el lema “La nostra senzilla relació amb la tecnologia”, les jornades convidaran la ciutadania a reflexionar sobre l'impacte de la transformació digital en la seva vida quotidiana a través d’àmbits com el turisme, la ciència o la l’educació.

La trobada consistirà en una vintena de conferències i s'estructurarà al voltant de tres grans temàtiques. Tal com ha explicat el director de la Mobile Week, Esteban Redolfi, “les activitats tindran un marcat caràcter local i tractaran aspectes d’especial rellevància per la ciutat”. En aquest sentit, el dijous, dia 21 de febrer, es parlarà de noves economies socials a la Sala de Graus de la Facultat de Lletres de la Universitat de Girona; l’endemà, es debatrà sobre ciutats i territoris digitals a la Sala d'actes del Col·legi d'Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d'Edificació de Girona i, finalment, el dissabte dia 23 de febrer tancaran la jornada una sèrie de xerrades sobre tecnologia i educació, que tindran lloc a l’Auditori del Centre Cultural La Mercè.

L’activista Mohamed El Amrani; el viticultor Josep Serra, del Celler La Vinyeta; el director del Patronat de Turisme de Tarragona, Angel Arenas; la cofundadora de Wikiloc Montserrat Jordi; el director del programa de TV3 “Què, Qui, Com”, Jaume Vilalta, o la directora general de Frit Ravich, Judith Viader, seran algunes de les persones que intervindran en les jornades. “En total hi haurà més de quaranta ponents de prestigi i totes les activitats seran gratuïtes i d’accés lliure, tot i que caldrà inscriure-s'hi prèviament”, ha explicat la regidora Glòria Plana Yanes.

La Mobile Week Girona forma part de la Mobile Week Catalunya, una iniciativa conjunta de la Mobile Week Barcelona i la Generalitat de Catalunya que té per objectiu, segons ha explicat el secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital de la Generalitat de Catalunya, David Ferrer, “fer arribar les jornades tecnològiques arreu del territori català, estendre el debat sobre la revolució tecnològica a tota la ciutadania i aconseguir tirar endavant l’estratègia de fer que Catalunya esdevingui un hub digital”.

Foto: Ajuntament de Girona