El vicealcalde, regidor de Sostenibilitat, Medi Ambient, Participació, Seguretat i Cooperació de l’Ajuntament de Girona, i responsable d’Aigües de Girona, Salt i Sarrià de Ter SA (AGISSA), Eduard Berloso, amb relació a la denúncia de l'entitat Aigua és Vida  sobre l’enriquiment de l’empresa d’aigües gràcies als comptadors,  Berloso ha assenyalat que arran de la denúncia havien analitzat al detall les dades i havien pogut comprovar que “no és veritat que Agissa guanyés 350.000 euros l’any 2015 amb la instal·lació de comptadors”, ja que dels 432.900 euros en ingressos per comptadors als clients cal restar com a despeses no només els 91.393 euros de la compra dels aparells, sinó també altres conceptes. Així, ha afirmat que el cost de cada instal·lació s’ha de situar en 66,5 euros i segons ha detallat d’on surt aquesta xifra: 16 euros del preu de l’aparell; 24 euros del preu del personal que s’ocupa de la instal·lació; 2,6 euros de serveis externs (assegurances, lloguers de magatzem, consum de llum); 0,7 euros d’amortització de vehicles; 14,5 euros de despeses indirectes (programes informàtics, costos d’administració) i 8,7 euros del cost de la resta de personal. Berloso destaca que el 2015 es van instal·lar 5.800 comptadors i que, per tant, el cost real va ser de 385.700 euros, una diferència de 47.200 euros amb els ingressos. A més, destaca que aquests diners “es van dedicar a cobrir part del dèficit que es va generar entre la previsió inicial d’ingrés del consum d’aigua i el tancament real. De la mateixa manera, Berloso ha recordat que el 2015 la gestió de l'empresa encara no era pública, ja que mantenia el seu accionariat dividit entre els ajuntaments de Girona, Salt i Sarrià de Ter i diversos socis privats.

La plataforma explicava que anualment l'empresa d'aigües ingressava uns 420.000 euros a través d'aquesta quota, que servia per pagar a terminis un nou comptador. Per aquest motiu, Aigua és Vida calculava que cada any l'empresa  només gastava uns 70.000 euros en la compra d'aquests aparells, fet que deixava un benefici de 350.000 euros l'any.

Berloso s'ha posat a disposició de l'entitat Aigua és Vida per resoldre qualsevol altre dubte que tinguin i els ha demanat precaució abans de "generar un alarmisme injustificat i confusió entre la ciutadania", i ha reiterat la seva disponibilitat per trobar-se amb l’entitat sempre que ho demani, i treballar conjuntament amb objectius de transparència i servei públic.

Foto: Joan Sabater