L'Estat ha denunciat els consistoris de Bolvir, Sant Julià de Ramis, Riudellots, Torroella de Montgrí, Vilabrertran,  Maià de Montcal i Pons de Molins i el Consell Comarcal de l'Alt Empordà per les mocions amb què condemnaven la justificació que va fer el rei Felip sisè de la violència policial durant la jornada del Referèndum. El jutjat dóna ara vint dies als ajuntaments perquè li enviïn els acords aprovats, el novembre passat.

L'alcalde de Sant Julià de Ramis, Marc Puigtió a les xarxes ha donat a conèixer els fets i ha anunciat que no els faran callar ni oblidar. “Ens acaben de comunicar que l’administració general de l’estat ha posat un contenciós administratiu contra l’Ajuntament de Sant Julià de Ramis per aprovar en Ple la moció de recolzament a la resolució 92/XXII del Parlament de Catalunya on rebutgem i condemnem el posicionament del rei Felip VI en el conflicte català i la seva justificació de la violència exercida pels cossos policials l’1-O. No ens faran callar i tampoc oblidar”. 

L'Administració de l'Estat ha interposat un contenciós administratiu contra els acords aprovats pels consistoris i el Consell Comarcal de l'Alt Empordà. L'objectiu és aconseguir que s'anul·lin els acords de ple. El jutjat ha admès a tràmit el recurs i dona vint dies als ajuntaments demandats per trametre l'expedient administratiu. Davant d'això, l'alcalde de Sant Julià de Ramis, Marc Puigtió, va assegurar ahir a través de les xarxes socials que no els faran «callar» ni «tampoc oblidar». 

En concret, la moció aprovada donava suport explícit al punt número 2 de la resolució del Parlament que rebutjava i condemnava el posicionament de Felip VI, «la seva intervenció en el conflicte català i la seva justificació de la violència exercida pels cossos policials» l' 1-O, refermava el compromís amb «els valors republicans» i apostava per « l'abolició d'una institució caduca i antidemocràtica com la monarquia». 

La moció també donava suport al punt que instava totes les institucions de l'Estat a garantir la convivència, la cohesió social i «la lliure expressió de la pluralitat política a l'Estat». Per això, reprovava «els actes repressius contra la ciutadania» i condemnava «les amenaces d'aplicació de l'article 155 de la Constitució, la il·legalització de partits polítics, la judicialització de la política i la violència exercida contra els drets fonamentals. Ara, el jutjat contenciós ha admès a tràmit el recurs i dona vint dies als ajuntaments demandats per enviar l'expedient administratiu. 

Foto: Ajuntament de Sant Julià de Ramis