Ha començat aquest dimarts poc abans de les vuit del matí, quan desenes d’agents de la Guàrdia Civil, amb el suport d'un helicòpter, s'han desplegat en tres domicilis de la població. L'operatiu es fa simultàniament entre Catalunya i el País Valencià i preveu una trentena de detinguts.

L’objectiu és desmantellar una xarxa que actua a Espanya i amb ramificacions internacionals. Els escorcolls s’han fet en un bloc del carrer Lluís Companys, en un altre edifici del carrer Miquel Martí i Pol i del Pont, d'on s'han endut un detingut. Durant la intervenció, la policia també ha alliberat dones dels pisos que haurien estat víctimes de la xarxa dedicada al tràfic d'éssers humans i la prostitució. Els agents també s'han endut algunes caixes amb documentació.

L'alcaldessa de la Jonquera, Sònia Martínez, ha assegurat que qualsevol dispositiu que es faci al municipi és "positiu" per resoldre els problemes de delinqüència que hi ha. Martínez ha apuntat que la Jonquera és un punt fronterer, "amb els avantatges i els inconvenients que això suposa". 

Foto: Josep Ribas-Falgués