Girona acollirà la sisena edició de la Marató de Donació de Sang de Catalunya de l’11 al 18 de gener. La campanya, organitzada pel Banc de Sang i Teixits, tindrà com a punt central a girona l’Hospital Josep Trueta. 

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; la directora del Banc de Sang a Girona, Anna Millán, i la donant de sang Laura Boyer han presentat aquest dilluns la nova edició de la Marató de Donants de Sang, que compta amb el suport de la Federació de Donants de Sang i Creu Roja. 

L’objectiu del Banc de Sang és remuntar les donacions que segons la promotora del Banc de Sang i Teixits de Girona, Cristina Valverde, "després de les festes de Nadal baixen molt les donacions al voltant d'un 25% i necessitem recuperar les reserves de sang. Ens marcarem l’objectiu d’aconseguir 10.000 donacions en aquesta setmana, això ens permetrà tenir les reserves en un estat òptim per començar bé l’any".

El Banc de Sang ha engegat una campanya sota el lema “Tu sí que ets important”, per aconseguir que tothom es converteixi en sangfluencer o bloodfluencer i utilitzi la seva influència a les xarxes o el seu entorn per fer difusió de la donació de sang.

Les persones influencers podran descarregar al web www.maratodonants.cat un kit de materials amb gifts d’Instagram per fer stories, notes per posar a la taula dels companys i companyes de feina o donar a les amistats, propostes de missatge de Whatsapp o cartells per penjar a l’escala del seu habitatge. La intenció és arribar a les deu mil donacions durant els dies de la Marató. I és que, tal com ha insistit Anna Millán, “precisament després de Nadal és quan les reserves de sang estan al nivell més baix de l’any”. Un petit granet de sorra que, tal com ha assegurat la donant de sang Laura Boyer durant la presentació d’aquest matí, “pot arribar a salvar vides”.

La donació a l’Hospital Josep Trueta es podrà fer de dilluns a divendres, de 9 a 14 i de 16 a 20 h, i el dissabte, de 10 a 14 h. També es podrà donar sang el dia 11 de gener, durant tot el matí, al Saló de descans del Teatre Municipal de Girona.

 

Foto Ajuntament de Girona: D’esquerra a dreta, Eva Palau (regidora de Salut), Eduard Solé (secretari general de l’Associació de Donants de Sang De Girona), Anna Millán, Marta Madrenas, Laura Boyer, Alexa Busquet (donant), Eduard Soler (secretari general de l’Associació de Donants de Sang De Girona) i Jaume Salas (representant de la Creu Roja).