Actualitat

Els ciutadans posen un 6,03 de nota a la tasca del govern municipal, una  nota que és molt més alta quan es tracta de veïns de municipis menors de 10.000 habitants. Aquesta és una de les conclusions que deixa l’Observatori de Política Municipal, una enquesta que l’ACM encarrega a l’empresa Feedback per analitzar aspectes com la percepció que tenen els ciutadans de l’evolució del seu municipi, les principals problemàtiques o la tasca que realitza l’equip de govern. 

Es tracta del cinquè Observatori de Política Municipal. L’estudi es basa en 1.200 enquestes telefòniques amb mostres proporcionals i representatives dels municipis catalans de totes les mides (la ciutat de Barcelona no forma part de l’estudi). Les enquestes es van realitzar entre el 12 i el 26 de març a majors de 18 anys i té un marge d’error del +-2,89.

La capital del gironès tanca el primer trimestre del 2019 com el segon territori català amb més trucades al servei telefònic de la Generalitat contra la violència masclista, el número 900 900 120. Durant els tres primers mesos de l'any, el telèfon de l'Institut Català de les Dones (ICD) ha rebut 182 comunicacions de les comarques gironines, la xifra més alta després de la demarcació de Barcelona amb un registre molt més elevat, un total de 1.700. a Girona representen el 7,5% del conjunt del país, un percentatge proper al del Camp de Tarragona, amb 178 avisos (el 7,3%).

 L'atur a les comarques de Girona va caure en 676 persones al març i el mes es va tancar en 38.144 desocupats, segons ha informat aquest dimarts el Ministeri de Treball i Seguretat Social. Això és un descens de l'1,96% en relació al febrer, mentre que en relació al mateix mes de l'any passat, la caiguda és més discreta, de l'1,74% i encadena 68 mesos seguits de caigudes interanuals. Es tracta, però, del menor descens des del desembre del 2013 (1,85%). D'altra banda, l'atur registrat a Catalunya va baixar de 902 persones al març en relació al febrer i el mes es va tancar amb 395.740 desocupats, un 0,23% més intermensual i un 3,82% menys que fa un any.

Del 25 al 31 de març se celebrarà la tercera edició de la Setmana del Comerç, una iniciativa que impulsa la Generalitat, a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM). Amb el comerç com a protagonista, aquesta iniciativa pretén ser el punt de trobada amb el sector comercial on es combinaran espais d’intercanvi d’experiències, plataformes de reflexió, i espais de foment d’idees amb un munt d’activitats arreu del territori que ajudaran a posar en valor el comerç i a reivindicar l’important paper que juga en l’economia catalana i en el model de país.

Unió de Pagesos ha convocat diverses tractorades pel dia 14 de març a Girona, Tarragona i Lleida, entre altres llocs, amb concentracions davant les subdelegacions del Govern de l'Estat d'aquestes ciutats, en el marc d'una plataforma reivindicativa de mesures urgents per a la pagesia professional que suposen uns 300 milions d'euros anuals per a Catalunya. 

Aquest dijous a la vaga general impulsada per la Intersindical-CSC pels drets fonamentals i per protestar contra el procés judicial i que compta amb el suport de l'ANC, Òmnium, JXCat, ERC, la CUP i els sindicats USTEC, CGT i d'estudiants. El matí ha començat amb talls de carreteres, a comarques gironines s'han tallat carreteres a l'AP-7 i N-II i la C-66 i a la ciutat l'ANC ha organitzat una enllaçada. A Sarrià de Ter alguns comerços han tancat. 

Més de 500 alcaldes demanen un judici just i imparcial per als líders independentistes que seran processats a partir d’aquest dimarts i l’alliberament immediat perquè puguin assistir al Tribunal Suprem en llibertat, en un acte organitzat per l’Associació Catalana de Municipis i l’Ajuntament de Barcelona que va tenir lloc al Saló de Cent del consistori. A l’acte també hi van assistir familiars dels empresonats i alcaldes de diverses formacions polítiques.

logo-bn.png
Ràdio Sarrià - Top90FM és l'emissora de proximitat de Sarrià de Ter (Gironès).


© 1983-2018 Tots els drets reservats
Desenvolupament: Digital Hits Audiovisual
 
© 2019
Telèfon estudis: 972 17 05 40
Contacta amb nosaltres!
logo-ajuntament-petit.png