Actualitat

Previous Next

Durant el mes de febrer de 2019, l’Hospital Universitari de Girona Doctor Josep Trueta iniciarà les obres de reforma de la Unitat d’Imatge Cardíaca, ubicada a la setena planta del centre. Aquest projecte permetrà fer una renovació integral de les instal·lacions actuals per tal de poder disposar d’uns espais més amplis, eficients i adequats a les necessitats assistencials, docents i de recerca de la Unitat.

El delegat del Govern a les comarques gironines, Pere Vila, ha avançat a l'ACN que la construcció del nou hospital Trueta va per llarg. Vila ha assegurat que "passaran molts i molts anys per tenir el nou Trueta", ja que encara "s'estan fent inversions a l'actual hospital, algunes d'elles molt importants". Tot i que es preveu que al llarg d'aquest any el Departament de Salut anunciï quina serà "la ubicació definitiva" si a Salt o a Girona. 

Fa un any que l’Institut d’Assistència Sanitària va posar en marxa el primer programa d’alternatives a l’hospitalització en salut mental a comarques gironines. Es tracta d’un programa d’atenció domiciliària intensiva en persones que presenten una situació de fragilitat a causa del seu estat de salut mental en un moment determinat de la seva vida. L’objectiu del programa, que funciona com a prova pilot al Gironès i Pla de l’Estany, és tractar la persona dins del seu entorn familiar i social per reduir així l'estigma i el trauma que implica un ingrés hospitalari.

L'hospital ha engegat una campanya de sensibilització per als pacients sobre la prevenció de caigudes. L’any 2018 es va avaluar el risc de caiguda d’un total 13.565 pacients ingressats. D’aquests pacients, efectivament, en van caure 93 (la majoria sense fer-se lesions). Professionals d’infermeria de l’Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta han realitzat aquest matí una campanya de sensibilització sobre la prevenció de les caigudes.

El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha diagnosticat un cas de meningitis a un nen de dotze anys al municipi de Caldes de Malavella, a la comarca de La Selva. El nen va ingressar aquest passat cap de setmana a l'UCI Pediàtrica de l'hospital Josep Trueta, evoluciona favorablement.

Una enquesta, sobre el consum de tabac entre els treballadors de l’Hospital Universitari Doctor Josep Trueta de Girona  posa de manifest que en els darrers vuit anys, des que va entrar en vigor la nova Llei antitabac, el nombre de fumadors no ha disminuït. La xifra es manté sobre el 25 % de professionals; és a dir, un de cada quatre treballadors de l’Hospital fuma i entre aquests fumadors un 14 % consumeix més de 20 cigarretes per dia.

Segons el Departament de Salut l’activitat gripal s'ha situat en els 119 casos per 100.000 habitants i supera la barrera epidèmica, situada en els 110 casos.  El 72,7% de les persones ingressades greus als hospitals pel virus de la grip no estaven vacunades. Del total de les urgències ateses als hospitals, el 80,84% són pacients adults (56.309), mentre que la resta correspon a població pediàtrica (13.322). En relació amb la setmana anterior ha augmentat un 0,42% la proporció de pacients pediàtrics.

logo-bn.png
Ràdio Sarrià - Top90FM és l'emissora de proximitat de Sarrià de Ter (Gironès).


© 1983-2018 Tots els drets reservats
Desenvolupament: Digital Hits Audiovisual
 
© 2019
Telèfon estudis: 972 17 05 40
Contacta amb nosaltres!
logo-ajuntament-petit.png