La vaga és per denunciar la discriminació salarial, la precarietat laboral, la violència masclista que pateixen les dones. A més, també s'han convocat diversos actes commemoratius, concentracions i diverses manifestacions arreu de les comarques gironines. El lema d'enguany és “Per canviar-ho tot”. 

A Sarrià de Ter aquest divendres dins les Jornades de Dona Treballadora s’inaugurarà l’exposició “Abans i ara de la Dona en els anuncis” a càrrec dels alumnes de l’Escola Montserrat a la sala d’exposicions Dolors Xabé a les 17.30h, berenar amb xocolata desfeta al restaurant La Cooperativa a les 17.30h una obra de teatre tancarà les Jornades de la Dona,  “Carola” de Maria Aurèlia Capmany a l’espai d’Arts Escèniques El Centre a les 20.30 h. i sopar al Centre Cívic La Cooperativa amb l’AAVV la Rasa. 

D’Altra banda els Jovent de la Flama ha organitzat per diumenge diferents actes per commemorar el Dia Internacional de la Dona Treballadora. Un torneig de futbol femení, balls en línia, lectura del manifest, exposició de Sara Bravo i Clàudia Pérez i vermut musical amb Pimen de Milenrama i Rise Up!. Tots els actes es realitzaran a la Rasa.