L’institut començarà a funcionar el pròxim curs amb quatre grups de primer d'ESO, en total uns 120 alumnes. A l'estiu s'instal·laran els mòduls prefabricats que formaran el nou institut de Sarrià. El centre estarà ubicarà al terreny que hi ha al costat del CAP.

L'exdirector dels Serveis Territorials d'Educació, Albert Bayot, es va imposar a set projectes educatius presentats per dirigir el nou institut de Sarrià de Ter, que començarà a funcionar el proper curs 2019-2020. Bayot, professor de Llengua Catalana i Literatura, estarà acompanyat en l'equip directiu per la cap d'estudis Judith Quadres (professora de Llengua Castellana i Literatura a l'institut Ermessenda de Girona), i Meritxell Mallorquí (professora de Física i Química a l'INS Illa de Rodes de Roses). A més,  hi haurà vuit professors més que conjuntament donaran cobertura als quatre grups de primer d'ESO que tindrà el primer curs el nou institut. A la llarga el centre comptarà amb quatre línies d'ESO i dues de Batxillerat, segons .

A l'acte també hi va assistir el director dels serveis territorials d'Educació, Martí Fonalleras, els alcaldes de les poblacions de Sarrià de Ter, Sant Julià de Ramis, Medinyà, Cervià de Ter, Viladesens i Sant Jordi Desvalls, les AFA’s i les famílies dels nens/es que actualment fan 6è de primària. 

Bayot va destacar la bona ubicació del centre, ja que els permetrà utilitzar diferents equipaments de Sarrià com a aules específiques. com ara el pavelló municipal, el teatre, el centre cívic o la biblioteca.

D’altra banda l’equip directiu va donar detalls del projecte educatiu que es desenvoluparà a l'institut. Una de les apostes més innovadores és la tutoria compartida, un model en què tot el professorat fa el seguiment d'un grup d'alumnes i això permet fer un seguiment més individual. «Trenquem la típica tutoria d'un professor per 30 alumnes, per un professor per 12 nois», va explicar. També es potenciaran les llengües i es farà Educació Física en anglès i oferiran com a optatives Francès i Alemany des de primer d'ESO.

L'institut acollirà l'alumnat de Sarrià de Ter, Sant Julià de Ramis, Medinyà, Cervià de Ter, Viladesens i Sant Jordi Desvalls. Com que el centre encara no és una realitat, per fer la preinscripció els pares tindran dues alternatives. Una és deixar la documentació a les escoles de primària i l'altra, dirigir-se al centre cívic La Cooperativa (de les 17 a les 19 h), on l'equip directiu té muntat un despatx provisional.

Fotos: Ràdio Sarrià