Les biblioteques públiques de les comarques gironines tornen a sortir aquest estiu a l’exterior per oferir els seus serveis allà on els lectors passen l’estiu: a les platges, piscines, places, jardins, llacs, terrasses entre d'altres. És el que es coneix com a biblioplatges, bibliopiscines, biblioestanys, biblioplaces o bibliojardins.

Són uns serveis d’extensió bibliotecària, l’objectiu principal dels quals és promoure la lectura com a activitat de lleure. En aquestes biblioteques d’estiu es pot consultar un fons seleccionat per a totes les edats en què predominen els temes d’actualitat i la literatura d’imaginació: diaris, revistes, còmics, contes i novel·les. Per reforçar l’aliança entre lectura i lleure, s’hi organitzen jocs, recitals, lectures i propostes culturals per a totes les edats.

A Girona, n’hi ha sis; tres biblioplaces (Vista Alegre, Sant Narcís i Can Gibert del Pla) i tres bibliopiscines (piscina municipal de la Devesa i piscines del GEiEG de Sant Ponç i de Sant Narcís).

D’oferta n’hi ha de tot tipus, des del biblioestany de Banyoles (a la Caseta de Fusta), el bibliollac de Puigcerdà (parc Schierbeck), el bibliopati de Begur o les biblioplaces de Palamós i de Ripoll (Espai Espriu), fins a les bibliopiscines d’Anglès, Arbúcies, Besalú, Breda, Figueres, Hostalric, Porqueres, Santa Coloma de Farmers, Sarrià de Ter, Sils, Vidreres i Vilobí d’Onyar i les biblioplatges de Blanes, Llançà, Palafrugell-Tamariu i Sant Feliu de Guíxols).