Cultura

La 21a gala dels Premis Enderrock de la Música Catalana se celebrarà el dijous 28 de febrer a l’Auditori de Girona. Els Catarres i Doctor Prats encapçalen el rànquing de la votació popular dels Premis Enderrock amb sis nominacions cadascú, seguit de prop de Buhos i Joan Dausà amb cinc. És el resultat de la primera volta de la votació popular que ha comptat amb més de 13.000 participants únics, un 30% més que l'any passat, que s'han donat a conèixer aquest dimarts.

Quatre propostes conformen la programació de la 28a Mostra de Teatre organitzada pel Teatre del Centre i que es podran veure els quatre diumenges d’aquest mes de febrer: "Trastorns", una adaptació de l’obra de Laurent Baffie «Grup de teatre Cassanenc» (3 de febrer), "Cabaret passion rouge" idea i guió d’Oriart « Oriart» de Sant Jordi Desvalls (10 de febrer), "Mentiders" d’Anthony Neilson «L’Olla dels maiquiets» de Vilablareix (17 de febrer).

Víctor García de Gomar continuarà vinculat a la ciutat de Girona i compatibilitzarà la seva tasca com a assessor artístic de música clàssica de l’Auditori de Girona i director del Festival Nits de Clàssica amb el càrrec de director artístic del Gran Teatre del Liceu, on s’incorporarà a partir del proper setembre.El vincle de Víctor García amb la ciutat de Girona va començar l’any 2001 al Festival de Músiques Religioses i del Món, del qual va ser programador i director artístic. Víctor García ha estat el programador i director artístic de música clàssica de l’Auditori de Girona des de la seva inauguració, i director artístic del Festival Nits de Clàssica.

Previous Next

Diversos espectacles de gran qualitat: Grans i Petits Escenaris, Escenaris Mòbils, Escenaris Dansa, Escenaris de Circ i Escenaris de Màgia seran els protagonistes del gener fins al juny a la comarca del Gironès. 161 representacions a la comarca del Gironès i amb una previsió de superar àmpliament la xifra de 13.000 espectadors de l’any passat. Enguany el programa de mà és un retallable que permet crear escenografies pròpies. Els espectadors podran penjar l’escenografia a les xarxes socials a través de l’etiqueta #Escenaris2019. Amb aquesta iniciativa es vol fer participar el públic d’una forma original i creativa. 

El president de Circus Arts Foundation, el figuerenc Genís Matabosch, va realitzar el passat dimecres 12 de desembre, la lectura pública de la tesi “Orígens del Circ: activitat de les companyies eqüestres (1768-1915)” a la Sala d’Actes del Seminari d’Història de l’Art de la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona. La investigació, dirigida pel professor Enric Ciurans, recupera la història de les 76 troupes d’acròbates a cavall, majoritàriament estrangeres, que introduïren l’espectacle de circ a la península. Es tracta d’un treball inèdit fruit de set anys d’investigació i nombrosos desplaçaments a arxius estatals i internacionals. Igualment, en la recerca, ha estat clau l’extens fons documental que conserva Circus Arts Foundation i que pretén ser la base del futur Museu europeu del Circ.

El Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona (FITAG) ha obert el període d’inscripcions per a les companyies d’arreu del món que estiguin interessades a participar en la dinovena edició, que tindrà lloc del 27 al 31 d’agost a Girona. Un any més, el festival s’estendrà arreu de les comarques gironines per mitjà de la xarxa FITAG Municipis. L’organització del festival està treballant perquè el país convidat d’aquesta edició sigui Xile.

Durant molts anys quan apareixia una nova pel·lícula ambientada en la guerra civil o en la immediata postguerra alguns sectors afirmaven que el tema començava a cansar.Avui, més que mai, torna a ser necessari que el cinema es comprometi amb la societat, que elabori polítiques de memòria i que des de les institucions públiques fem allò que calgui per no oblidar.

logo-bn.png
Ràdio Sarrià - Top90FM és l'emissora de proximitat de Sarrià de Ter (Gironès).


© 1983-2018 Tots els drets reservats
Desenvolupament: Digital Hits Audiovisual
 
© 2019
Telèfon estudis: 972 17 05 40
Contacta amb nosaltres!
logo-ajuntament-petit.png