Cultura

El gran mural participatiu que l’Espai Gironès ha instal·lat aquest St. Jordi, amb la il·lustració del famós drac i amb frases divertides relacionades amb la diada i l’amor, ha atret nombrós públic. Els participants hi han pogut interactuar col·locant-hi adhesius i han estat obsequiats cada un d’ells amb una rosa. fins el 30 d’abril el centre comercial de Salt sortejarà bombons a través d’Instagram. Els participants han de fer un vídeo o una foto representant una escena d’amor d’una pel·lícula; després ho hauran de compartir en aquesta xarxa social amb el hashtag #ensmolaeldrama i etiquetant a Espai Gironès. El guanyador rebrà 234 bombons.

Setanta-un contes escrits per alumnes d'una vintena d'escoles de les comarques de Girona reflexionen sobre els drets dels infants en aquesta edició.

En total hi van participar 6.527 escolars de 6 a 12 anys d'arreu de Catalunya. Aquest premi literari l'organitza l'Obra Social Sant Joan de Déu, que aquest any l'ha dedicat als 30 anys de la Convenció signada per l'ONU.

 

José Luis Gutiérrez Gallego (Peñarroya-Pueblonuevo, 1950) ha publicat la novel·la “El niu de l’odi” que convida a una reflexió dels problemes que actualment sacsegen la nostra societat amb el desig de fer-nos promoure accions per a millorar-la. L’objectiu de l’autor és destinar els guanys de la  venda a la Fundació Catalana Miquel Valls per ajudar a la investigació de la malaltia rara l’Esclerosis Lateral Amiotròfica (ELA), als malalts i als seus familiars.  

Els Manaies surten aquest vespre a les 19:30h de Sant Lluc per entregar el penó al pendonista d'enguany. Serà el moment en què se sabrà si, per primer cop, hi ha noies desfilant amb els armats i quantes en desfilen si n`´es el cas. En el primer assaig amb els titulars del Maniple, n'hi van prendre part quatre, però els absents podrien prendre'ls les places si presenten justificacions i si són validades per la Junta. El recorregut passarà pel carrer Ciutadans, la plaça del Vi, la plaça Catalunya, Sant Francesc, Jaume I i fins al carrer Nou,número 27, on hi haurà Francesc Pèlach, nebot del pendonista d'honor pòstum, Enric Pèlach.

El consistori ha rebut la donació del tapís Girona, de l’artista i arquitecte Màrius Soler. L’obra s’ubicarà a la Sala Renart, escenari de nombroses reunions tècniques municipals i que s’obre al públic durant la Jornada de Portes Obertes que es fa en el marc de les Fires de Sant Narcís.  La peça, feta a mà amb fil de llana, mostra un conjunt d’imatges de la ciutat de Girona, entre les quals destaquen la Catedral, la basílica de Sant Feliu, Sant Pere de Galligants, el parc de la Devesa, les cases del riu Onyar, el pont de Pedra o el pont de les Peixateries Velles. Té una mida de 3 x 4 metres.

Unes quaranta persones van participar dissabte passat en una passejada literària a Sant Julià de Ramis, paral·lelament es van anar fent activitats al mas Arnau, al Cau de les Goges, davant del mas del Racó, a Can Sant Vicens i al costat del riu Ter. En el marc de les activitats literàries, de natura, recitatives i de teatre i participatives per a totes les edat  i dins el projecte al Gironès Llegim del Consell Comarcal del Gironès. 

logo-bn.png
Ràdio Sarrià - Top90FM és l'emissora de proximitat de Sarrià de Ter (Gironès).


© 1983-2018 Tots els drets reservats
Desenvolupament: Digital Hits Audiovisual
 
© 2019
Telèfon estudis: 972 17 05 40
Contacta amb nosaltres!
logo-ajuntament-petit.png