La Confraria de Jesús Crucificat-Manaies de Girona celebra aquest any e 75è aniversari de la seva secció de vestes i per aquest motiu ha decidit que el pendonista d'honor a títol pòstum sigui monsenyor Enric Pèlach i Feliu, primer consiliari de la confraria. El penó el portarà el seu nebot, el confrare Francesc Pèlach i Buson. 

El pendonista d'honor, Enric Pèlach i Feliu, va ser ordenat sacerdot el 6 de gener el 6 de gener del 1944 i es va especialitzar en temes de missionologia. Va treballar com a formador al seminari menor de Girona i es va dedicar a l'atenció espiritual de sacerdots. El 1947 va ser designat com a primer consiliari de la Confraria de Jesús Crucificat - Manaies de Girona. Va passar bona part de la seva vida al Perú. Membre de l'Opus Dei, el 1957 va ser destinat a la prelatura d'aquesta organització de Yayous i després va ser nomenat vicari general. El 1968 va ser consagrat bisbe i després va ser destinat com a bisbe a Abancay, a la zona andina fins al 1992, quan es va retirar. 

La celebració dels 75 anys de les vestes dels Manaies es commemorarà, amb diversos actes al llarg dels pròxims mesos, que es presentaran oficialment.

Foto: Manaies de Girona