José Luis Gutiérrez Gallego (Peñarroya-Pueblonuevo, 1950) ha publicat la novel·la “El niu de l’odi” que convida a una reflexió dels problemes que actualment sacsegen la nostra societat amb el desig de fer-nos promoure accions per a millorar-la. L’objectiu de l’autor és destinar els guanys de la  venda a la Fundació Catalana Miquel Valls per ajudar a la investigació de la malaltia rara l’Esclerosis Lateral Amiotròfica (ELA), als malalts i als seus familiars.  

José Luis Gutiérrez Gallego és diplomat en Magisteri en l’especialitat de Ciències Socials. Es va traslladar a Girona on va exercir la seva professió. Va ser membre actiu en les trobades de les escoles associades de la UNESCO, va participar en el projecte europeu Comenius i en el II Simpòsium sobre l’Ensenyament de les Ciències Socials. Ha estat sempre sensible als problemes de tipus social, econòmic, cultural i polític. Després de 37 anys dedicat a l’ensenyament, avui està jubilat i dedica part del seu temps a escriure.

És l’autor del relat “Yo, DUC” i del conte “DUC, el gos que no volia perdre la llibertat” escrits, el primer, arran de la pèrdua de la seva mascota, en el qual busca conjugar passió, bellesa i amor pels animals, però, com en qualsevol experiència de vida autèntica, no hi pot faltar la mort i, amb aquesta, el dolor; i, el segon, amb la finalitat de donar a conèixer als més menuts la importància de les atencions que necessiten els animals. Els guanys els destina a les protectores d’animals gironines.

En aquesta novel·la, El niu de l’odi, fa una crítica social, política, econòmica i cultural del moment en què vivim, i hi destaca la influència negativa que exerceix l’entorn en els personatges i una trama sexual sense prejudicis que posa de manifest la necessitat del sexe en les relacions humanes per l’energia positiva que ens transmet, sempre que es desenvolupi d’una forma natural, necessària i racional. Els guanys els destina a la Fundació Miquel Valls dedicada a la investigació i ajut als familiars dels malalts d’Esclerosis Lateral Amiotròfca (ELA).

SINOPSI “El niu de l’odi” 

La Mirla i en Cesc abandonen la seva parella i la seva família, respectivament, degut als problemes de relació dins del nucli familiar. El destí fa que es trobin i que recorrin junts un camí que els farà viure variades i emotives experiències vitals. Recordaran amb enyorança moments, vivències i situacions del passat i faran una crítica actual del país on viuen, de com afecten al teixit social, polític, econòmic i cultural les reminiscències d’un passat no molt llunyà, ple encara de prejudicis i tabús i al·ludiran a les causes i conseqüències dels problemes de tot tipus que alimenten els nuclis familiars que formen la nostra societat actual i que generen l’odi que farà que els seus components actuïn d’una forma o d’una altra.

Una lliure, variada i emotiva activitat sexual d’en Cesc, despertada des de la seva adolescència, farà que sigui motiu d’atracció i gelosia entre alguns dels protagonistes.

El retrobament d’en Cesc amb companys d’estudi relacionats familiarment amb la Mirla i amb la família on desenvolupa el seu treball, els farà reviure un passat que, creient-lo oblidat, reactivaran i es veuran immersos en situacions de tota mena que els farà somiar, gaudir, patir i, fns i tot, perdre la vida.