Banyoles celebra aquest cap de setmana la 10a edició de la Fira Medieval i Fantàstica Aloja, la fira se celebrarà del 12 al 14 d'octubre i entre les novetats hi ha la Cercavila de Foc i la representació de l'espectacle El setge de Sant Joan d'Acre.

Aprofitant que divendres és festiu, la fira medieval i fantàstica de Banyoles Aloja s'allarga la seva celebració a tres dies. La fira ofereix un programa amb unes 60 activitats de caire lúdic i cultural, amb els espectacles com a pal de paller.

Entre les novetats, destaca una cercavila formada per personatges llegendaris o mitològics relacionats amb l’edat mitjana interpretats per la Cia. Alma Cubrae, acompanyats dels diables Gàrgoles de Foc (dissabte, 20.30 h); l’espectacle El setge de Sant Joan d’Acre, d’Alma Cubrae, un altre de circ aeri de Human No Limits (dissabte, 13 h i diumenge, 19 h a la Muralla), o la primera trobada d’instagramers de literatura medieval que se celebrarà tots els dies, a la Muralla.

Com en edicions anteriors, es farà el pas d’armes (dissabte, 17 h, Muralla), la recreació de l’entrada de l’abat a la vila (divendres, 17 h) i l’espectacle final, La venjança dels dos monjos, diumenge, 21 h. Durant tots tres dies hi haurà un mercat, tallers, un espai de jocs i activitats adreçades al públic familiar.