Els Diables de l’Onyar han omplert de llum i festa la plaça del Vi durant el seu pregó que ha donat el tret de sortida de l’edició d’aquest 2018 de les Fires de Sant Narcís. Els membres actuals de la colla Marta Cornellà i Xavier Escatllar i dos dels fundadors dels Diables, Xavier Tonietti i Joan Brunet, han estat els encarregats de llegir el pregó des del balcó de l’Ajuntament acompanyats de l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; diversos regidors i regidores del consistori i dos diables de la colla infantil.

Abans del pregó, dos diables Ferran Casaponsa i Maria Güell- han anunciat qui eren els pregoners i que aquest any Els Diables de l’Onyar celebraven el trentè aniversari de la fundació de l’entitat i han simulat connexions en directe des de diferents punts de la ciutat, com el local dels Diables, la Copa, el terrat de l’Ajuntament o els sis punts d’anella de foc.

S'han fet els balls de la imatgeria festiva de la ciutat, la Nimfa del Rec i el Dimoni, els gegants de Santa Eugènia; la Carmen i en Benet, els gegants de l’Esquerra del Ter; la Mula Baba, els dragolins, el Beatusaure i en Gerió. Un cop acabat el pregó, han ballat l’Àliga, el petit Drac Major i els capgrossos i gegants de Girona. Després de la pluja de mosques, s’ha fet el retrò de petards a la plaça del Vi i s’han encès les anelles de foc que encerclen la ciutat als barris de Montjuïc, Pla de Palau, Taialà, Santa Eugènia, Pont Major i Font de la Pólvora.