Els peruans Duo Vitalys format per Pablo Nonato i Joel Yaicate, han batut aquest dilluns el rècord Guinness de pujar esglaons cap en cap. Els peruans han pujat els 90 esglaons de l'escalinata de Catedral de Girona més els d'una escala extra, en total 99 esglaons en 53 segons,  superant així la parella vietnamita, Giang Brothers que fa dos anys van pujar els esglaons de la Catedral.  

El repte és un acte previ del Circ Charlie Rivel a la Cúpula de les Arts de Girona que s'inaugura aquest dimecres 31 d'octubre i fins al 4 de novembre que arriba de la mà de la Circus Arts Foundation, els creadors del Festival del Circ i del Circ de Nadal que inauguren per les Fires de Sant Narcís el Circ Charlie Rivel a la ciutat, amb què es vol homenatjar el pallasso català més universal.

El president de Circus Arts Foundation, Genís Matabosch ha destacat que han reunit en un espectacle de dues hores “una tria dels números premiats en els millors festivals de circ del món”, 12 atraccions de 22 artistes de 9 països diferents , amb artistes habituals de circs  destacats com ara Bouglione (França), Knie (Suïssa), Krone i Roncalli (Alemanya)–, a més d’una orquestra en viu, la del Cirque Bouglione de París. “Per primera vegada després de 40 anys, un espectacle de circ de les Fires es presentarà amb l’acompanyament musical en directe d’una orquestra”, segons destaca Matabosch.

L’espectacle, produït exclusivament per a l’ocasió, es podrà veure en 12 representacions . Les entrades  costen de 7 a 32 euros depenent de la zona, estan a la venda a www.CircRivel.com i a la taquilla Tot Entrades de la plaça Europa.