Sopa de Cabra treu per sorpresa el disc «La nit dels Sopa», gravat en viu a Girona. Sopa de Cabra acaba d'anunciar per sorpresa la publicació, aquesta passada mitjanit, d'un nou disc, La nit dels Sopa, gravat en directe durant la darrera gira.

 Segons Gerard Quintana,  l'àlbum, el sisè del grup en gravat en viu, es volia posar a la venda només en format digital, però s'ha decidit que també es pugui comprar en CD al web dels Sopa. «És un retrat del darrer directe del grup».

La nit dels Sopa va ser enregistrat el 9 desembre de 2017, durant el concert de comiat de la gira Cercles, al pavelló de Fontajau de Girona, en la primera edició de La Nit dels Sopa. Clàssics com L'Empordà, Camins, Si et quedes amb mi o Sense treva sonen al nou disc, com també una col·laboració inèdita amb Ramon Mirabet del clàssic Podré tornar enrere.

La segona edició de La Nit dels Sopa tindrà lloc el proper 24 de novembre a la sala La Mirona de Salt, en un concert especial de commemoració del 30è aniversari de la publicació de la primera maqueta del grup, titulada precisament La maqueta. El concert forma part de la programació del festival Temporada Alta.

Les entrades ja s'han esgotat fa dies, no oferirà una segona data, però es farà una transmissió en directe per streaming a través del seu web d'aquest concert de La Mirona, perquè els seus seguidors sense entrada puguin viure l'ambient d'una nova Nit dels Sopa. Quintana va destacar que el més important del nou treball «no és tant el repertori, sinó l'experiència» que va suposar el concert de comiat a Girona del 9 de desembre de 2017.

Segons Quintana, la banda sempre ha donat molta importància als directes i per això al llarg de la trajectòria de Sopa de Cabra compten amb deu àlbums d'estudi i cinc gravats en directe.