La Húngara i les Azúcar Moreno seran les encarregades de tancar la primera edició del Festival Úniques. Els dos concerts tindran lloc aquest cap de setmana –dissabte La Húngara i diumenge les Azúcar Moreno– a la Cúpula de les Arts, que està situada a la carretera de Barcelona. Durant aquestes setmanes, pel Festival hi ha passat artistes de la talla de Chenoa, Beth, Lloll Bertran o Núria Fergó entre d’altres. 

La sevillana Sonia Priego “La Húngara” hi actuarà el pròxim dissabte 1 de desembre a les 9 de la nit. L’artista, que oferirà un concert inclòs dins la gira La Niña Bonita, arriba a Girona consolidada com una de les primeres dives del nou flamenc pop. Durant el 2017 va publicar un nou senzill, anomenat Nada serio, i actualment segueix en gira en motiu del seu 15è aniversari sobre l’escenari.

Les germanes Toñi i Encarna Salazar arrosseguen 34 anys de carrera musical i són conegudes per tothom com les Azúcar Moreno. Elles actuaran el diumenge 2 de desembre a 2/4 de 7 de la tarda en l’últim concert a Europa abans de viatjar per l’Amèrica Llatina per començar una nova gira.

El Festival Úniques neix amb l’objectiu de reivindicar la importància de la dona en el món de l’art i la cultura. Per això proposa actuacions en directe de diverses artistes en un escenari de 360 graus, oferint a l’espectador una proximitat excepcional.

Per tal d’ajudar en la lluita contra el càncer de mama, el Festival destinarà part dels beneficis recaptats a l’Associació AECC Girona (Catalunya contra el Càncer), que inverteix en investigació en el tractament de la malaltia, segons ha explicat Genís Matabosch,  President de Circus Arts Foundation