La vuitena edició del Festival Internacional del Circ Elefant d'Or de Girona reunirà 76 artistes arribats de 12 països que presentaran 24 atraccions inèdites a Europa. El festival ja ha venut més de 15.000 entrades de les 34.240 disponibles. En total 16 funcions, incloses quatre per al públic escolar, dues més gràcies a l'ampliació d'un dia més de festival. 

El Festival Internacional del Circ Elefant d’Or Girona tindrà lloc del 14 al 19 de febrer al Camp de Mart de la Devesa. L’acte de presentació de la programació ha tingut lloc a la seu de la Diputació, que hi col·labora. Hi ha participat el president de la corporació, Miquel Noguer; l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i el director del festival, Genís Matabosch. Aquest any, hi destaquen les actuacions de grups acrobàtics de Corea del Nord, la Xina, Rússia i Mongòlia. I també inclourà disciplines noves com ara el pal aeri i la roda de la mort. El cartell del festival està protagonitzat per l'acròbata rus Denis Degtyarev, que va estar dos dies en coma després de caure al buit durant la sessió fotogràfica.

El festival gironí és l’únic festival internacional del circ a Catalunya i l’Estat, i és un dels cinc més importants del món. Només acull espectacles de primer nivell que abans no s’han representat a cap pista d’un circ europeu. Com a novetat, aquest any inclourà la fira comercial internacional «Circus World Market», al Palau de Fires de Girona. Durant els sis dies del festival però especialment el dissabte tindrà lloc aquesta fira professional. 

Durant la presentació del programa artístic, Miquel Noguer ha afirmat: «A més de la contribució del festival en el terreny cultural, valorem el seu retorn econòmic a les comarques gironines. L’informe del Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació sobre l’edició passada així ho demostra: va tenir un impacte de gairebé un milió i mig d’euros a Girona, va atreure més de 30.600 espectadors i va registrar una ocupació que va fregar el 100 %.»

El president també ha destacat que l’esdeveniment afegeix valor a la destinació com a pol cultural i ajuda a projectar la marca Girona i Costa Brava arreu del món. I ha considerat especialment positiu que aquest impuls tingui lloc durant el febrer perquè desestacionalitza el turisme. «També és rellevant des d’una perspectiva social, ja que és un espai de cohesió, integració, concòrdia i trobada intercultural gràcies al qual tots plegats ens enriquim», ha afegit.

De la seva banda, l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas ha destacat el suport que l’Ajuntament dona al festival «pel seu vessant cultural i de dinamització econòmica». «És un esdeveniment d'èxit mundial que ara, a més, tindrà una fira sectorial que afavorirà el teixit empresarial del territori i de la ciutat».

Per la seva banda el director del festival destacat alguns dels espectacles que es podran veure en aquesta edició i les novetats i segons ha explicat «L’Elefant d’Or aspira a convertir-se en l’esdeveniment vinculat al circ més gran d’Europa, gràcies a l’annexió del Circus World Market. Aquesta fira serà un punt de trobada mundial dels professionals del món del circ en tots els vessants: artistes, mànagers, directors, tècnics, etc. Amb el festival, Girona forma part de la lliga de les capitals mundials del circ.»