Es tracta de cinc línies de subvencions destinades a ajuntaments, museus i centres de conservació, difusió i interpretació del patrimoni cultural i la memòria històrica. L’augment, respecte a l’edició passada és de 73.000 euros. 

La Diputació ha aprovat les convocatòries dels ajuts. La primera línia es destina a la programació estable dels equipaments escènics i musicals multifuncionals. S'adreça a ajuntaments per a la contractació d'espectacles, estratègia de comunicació, promoció i fidelització de públics o programes educatius socials i comunitaris relacionats amb les arts en viu. Cada consistori podrà sol·licitar fins a 6.000 euros.

La segona subvenció de l'ens va dirigida a les activitats i projectes culturals de les oficines joves, capitals de comarca i municipis de més de 15.000 habitants. L'objectiu és consolidar polítiques per garantir l'accés a la cultura, crear hàbits de consum cultural i oferir un espai de desenvolupament de la creativitat cultural a joves. S'hi destinaran 90.000 euros.

També es donaran ajuts per participar en el Cicle de Concerts de Música de Cobla. S'adreça a ajuntaments i organismes autònoms locals que realitzin aquest cicle de concerts i l'import de la convocatòria és de 24.250 euros.

La Diputació també subvencionarà els projectes culturals als museus que formin part de la Xarxa Territorial de Museus de les Comarques de Girona. S'hi destinaran 270.000 euros.

D’altra banda també hi ha el programa Indika, adreçat als centres de conservació, difusió i interpretació del patrimoni cultural i la memòria històrica. Els ajuts serviran per finançar les activitats educatives que ofereixen a alumnes d'educació infantil, primària, secundària, batxillerat i cicles formatius de grau mitjà i superior.

Foto: M. Millan