Infraestructures

L’estació d’autobusos de Girona compta a partir d’avui amb el primer Punt Bici de les comarques gironines. El Punt Bici és un espai d’accés lliure i gratuït que està equipat amb les eines necessàries perquè les persones usuàries puguin fer petites reparacions i tasques de manteniment a la seva bicicleta, com ara inflar les rodes, collars cargols, ajustar els frens, reparar una punxada o canviar les rodes.

Comença una nova actuació a la zona de la plaça de Salvador Dalí per l’ampliació d’El Corte Inglés de Girona. El mes de setembre passat ja es van executar unes primeres obres a la zona més propera a l’escola Cassià Costal amb l’objectiu d’evitar concidències amb l’inci del curs escolar.

L'aeroport de Girona-Costa Brava va tancar el 2018 amb un total de 2.019.876 passatgers, cosa que suposa un 3,8% més que en l'any anterior. Tot i això, les xifres de desembre no van ser positives: van passar per les instal·lacions de Vilobí d'Onyar 37.306 usuaris, cosa que suposa una disminució del 12,5% respecte al mateix mes de 2017. En canvi, el trànsit de mercaderies va augmentar un 5,9%, de manera que es van arribar a transportar fins a 132.962 tones. Pel que fa al nombre d'operacions, l'any passat es van fer a l'aeroport de Girona 17.870 moviments, dels quals 552 van correspondre al mes de desembre. Això significa un descens del 3% respecte al mes de desembre de 2017 i un 7,2% de l'acumulat anual en comparació amb l'any anterior.

Aquest dimarts començaran les inspeccions a l’asfalt de la calçada del carrer de Barcelona de Girona per tal de determinar si hi ha amiant a la via. Les actuacions es portaran a terme dimarts, dimecres i dijous d’aquesta setmana, de les set de la tarda a les onze de la nit, amb l’objectiu de minimitzar les afectacions a la circulació. També s’inspeccionaran la ronda de Ferran Puig i la plaça del Marquès de Camps.

L’Ajuntament de Girona xifra en 5.199.806,39 euros les despeses de les actuacions derivades de l’arribada del TAV a la ciutat que s’han assumit des del consistori. Aquesta xifra inclou projectes de reposició del parc Central i d’altres zones de la ciutat afectades per les obres, costos complementaris de control i compensacions als veïns i veïnes i estudis i actuacions prèvies.

L’Ajuntament de Girona ha aprovat avui de forma definitiva el projecte de rehabilitació de l’edifici de l’antic Cinema Modern. L’acord de Junta de Govern Local permet seguir el calendari previst i que en els propers dies es pugui obrir el concurs per licitar les obres de la reforma. Es preveu que les obres de la primera fase puguin iniciar-se al voltant del segon trimestre del 2019. 

logo-bn.png
Ràdio Sarrià - Top90FM és l'emissora de proximitat de Sarrià de Ter (Gironès).


© 1983-2018 Tots els drets reservats
Desenvolupament: Digital Hits Audiovisual
 
© 2019
Telèfon estudis: 972 17 05 40
Contacta amb nosaltres!
logo-ajuntament-petit.png