Medi Ambient

Monar s’ha pogut regar gairebe despres de una setmana sense cabal per les obres de reparació en dos laterals del canal a l'alçada del terme municipal de Salt i que provoca fuites. Els treballs van començar el  passat 24 de març i fins ara no hi havia aigua ni per als regants de Salt ni per als de Santa Eugènia de Ter. També per aquest motiu, el riu Onyar anava més sec, ja que es nodreix, parcialment, per l'aigua de la séquia, que prové del riu Ter. Aprofitant l'absència d'aigua, alguns voluntaris de la Brigada Activista del Salabret van baixar, fa uns dies, a dins de la séquia per treure deixalles i deixar l’espai en millors condicions i van denunciar que els Ajuntaments no realitzessin tasques de manteniment.

Els pagesos de les hortes de Salt fa més d'una setmana que no disposen d'aigua per regar els seus horts. La regidora d’entorn natural de l’ajuntament Marta Guillaumes, ha explicat que són unes obres de manteniment a la Séquia Monar que han obligat a tallar el subministrament. Una mesura que va ser criticada pel PSC ahir durant la celebració del ple del mes d'abril.

Es tracta d'una acció dels membres de la Brigada activista del Salabret en què continuen fent convocatòries conjuntament amb veïns de la mateixa devesa, i de la plataforma Salvem la Devesa. Els treballs, sobretot es varen concentrar en la neteja de sota el pont de Fontajau, on s'hi va trobar de tot: penjadors, bosses de plàstic, sabates, ampolles tant de vidre com d'alumini, tovalloletes i rodes de cotxe, entre d'altres.

L’Ajuntament de Girona engega avui una prova pilot de mediació en zones d’oci nocturn de la ciutat. La iniciativa es portarà a terme des de la matinada d’avui fins al dia 8 de juny, cada dijous i divendres de la una a les sis de la matinada. L’acció es portarà a terme en aquelles zones del terme municipal en què coexisteixen una major concentració d’habitatges i locals d’oci nocturn.

logo-bn.png
Ràdio Sarrià - Top90FM és l'emissora de proximitat de Sarrià de Ter (Gironès).


© 1983-2018 Tots els drets reservats
Desenvolupament: Digital Hits Audiovisual
 
© 2019
Telèfon estudis: 972 17 05 40
Contacta amb nosaltres!
logo-ajuntament-petit.png