El Departament d'Agricultura de la Generalitat ha decidit allargar un mes la temporada de caça i pagarà als caçadors 50 euros per senglar mort, per reduir el nombre d’aquests animals i prevenir l'entrada de la pesta porcina africana a Catalunya.

És un pla pilot que s'aplica a quatre comarques de Girona que són l’Alt Empordà, la Garrotxa, el Pla de l’Estany i el Gironès i que tindrà vigència fins a finals d'abril.

Es calcula que a les comarques de Girona hi ha 25 senglars per quilòmetre quadrat, una de les zones de Catalunya amb més densitat, i no és estrany veure'ls acostar-se als nuclis urbans. La temporada passada, a les comarques de Girona es van caçar 22.000 senglars.El període de caça del senglar va començar al setembre, el departament només pagarà pels exemplars abatuts entre el 15 de març i finals d'abril, quan s'acaba la temporada.

D'aquesta manera s'intenta que els caçadors no abaixin la guàrdia i continuïn fent batudes també els últims dies, quan els costa més de trobar-ne. El president de la Federació de Caça de Girona, Josep Blanquera, veu bé que se'ls motivi.

Per poder cobrar els 50 euros, els caçadors hauran d'acreditar el nombre de porcs morts en el llibre de batudes i hauran de portar els animals a un centre logístic determinat.

Foto: Ajuntament de Girona