La intensa pluja de les últimes hores, derivades de les restes de l’huracà Leslie, ha augment de cabal dels rius i ha provocat alguns despreniments que provoquen problemes a la xarxa viària de les comarques de Girona. El telèfon d'emergències ha rebut més d'una cinquantena de trucades relacionades amb les pluges, la majoria del Gironès.

Els intensos xàfecs i el fort vent d'aquest diumenge han provocat inundacions i esllavissades que compliquen la mobilitat d'aquest dilluns. El mal temps obliga a suspendre algunes línies del transport escolar del Ripollès i el riu Freser s'ha desbordat a Ribes. El temporal també ha provocat  la cancel·lació o retard de vols a els aeroports i retards en els trens.

A Sarrià de Ter el temporal no ha provocat problemes greus, només ha fet que en alguns carrers els embornals no poguessin engolir tota l’aigua i que s’hi acumulessin fulles i bruticia i aquest fet ha provocat petites inundacions en algunes zones que s’han resolt amb la neteja de les reixes dels embornals embossats. 

La pertorbació ha anat marxant i la situació es va normalitzant tot i que encara segueix activat el pla INUNCAT que es va posar en marxar ahir a la tarda en previsió de pluges intenses. També continua activat el Pla per ventades VENTCAT. Tot i que les pluges ja han començat a remetre, els cabals dels rius afectats encara són molt elevats. També es mantenen valors elevats de ratxes de vent i fort onatge. Les pluges han provocat l'increment dels cabals de diversos rius a diversos punts del territori. El Ter i el Congost han assolit el llindar de perill (màxim)