El Consell Comarcal del Gironès, ha engegat una nova campanya de recollida gratuïta i reutilització d’aparells elèctrics i electrodomèstics a la Xarxa Comarcal de Deixalleries. El Consell Comarcal, juntament amb el centre especial de treball TIRGI, inicia aquest nou servei de recollida i reutilització, a través de la deixalleria comarcal de Sarrià de Ter, per evitar que molts d’aquests aparells esdevinguin residus.

El Vicepresident del Consell Comarcal del Gironès i Conseller de Medi Ambient,  Quim Roca i l’alcalde de Sarrià de Ter, Narcís Fajula han presentat en roda de premsa aquest dimecres la nova campanya a la Deixalleria de Sarrià. 

Cada any es gestionen mil tones d’aparells elèctrics i electrònics a tota la comarca. Els aparells elèctrics i electrònics cada vegada tenen una vida útil més curta i és més difícil reparar-los. Les característiques dels seus materials com ara plàstics, vidres, bateries i components electrònics en dificulten la seva recuperació, i segons ha explicat Roca  “es tracta de donar-los una segona vida, en aquest mercat de segona mà”. 

Per la seva banda l’alcalde de Sarrià, Narcís Fajula ha destacat que és una bona iniciativa i que aquestes campanyes són molt benvingudes des del món local.

La presentació del nou servei s’ha obert també als centres d’ensenyament dels Gironès i durant el matí s’ha fet un taller de reparació i reutilització amb el personal del Centre Especial de Treball TIRGI i els alumnes han pogut aprendre a restaurar mobles vells i aparells electrònics. 

Pel que fa al nou servei de recollida i reutilització d’aparells elèctrics i electrònics els usuaris de Girona, Sarrià de Ter, Sant Julià de Ramis-Medinyà, poden sol·licitar una recollida gratuïta a domicili tant de petits aparells com electrodomèstics grans o aparells informàtics, trucant prèviament al 972494130. El servei de recollida es realitzarà tots els divendres, la 1a i 3a setmana de mes, als matins i la 2a i la 4a a les tardes.

Només es recolliran els aparells que funcionen, que poden ser reutilitzats o que requereixen una mínima reparació. El sol•licitant del servei de recollida haurà de signar una declaració responsable conforme l’aparell funciona, en cas contrari, haurà d’assumir el cost de 20 € pel seu transport. Els aparells i electrodomèstics recollits es porten al mercat de 2a mà de la deixalleria de Sarrià de Ter on se’ls fa una posada a punt i es posen a la venda amb una garantia de 6 mesos. La deixalleria està gestionada pel centre especial de treball TIRGI que afavoreix la inserció laboral de persones amb dificultats o risc d’exclusió social.

 

 

 

 

Fotos: Ràdio Sarrià