Segons la Fundació Fauna tres persones estan capturant, des de fa mesos, gats de les colònies controlades de la ciutat de Girona sense cap permís. L'entitat, que va gestiona les colònies de gats fa més de deu anys a la ciutat per mitjà del Projecte Gat indica que el mes de maig de l'any passat va elaborar i presentar un informe «detallat referent a un greu problema que hi havia amb diverses persones que capturaven gats de carrer de forma il·legal i amb la complicitat d'una alimentadora autoritzada del Projecte Gat».

David Serramitjana de la Fundació Fauna explica que van demanar als tècnics de l'Ajuntament una actuació immediata per tal de poder atrapar in fraganti i a través de la policia aquestes persones i també demanaven «la retirada del carnet de l'alimentadora que actuava amb mala fe i sense seguir els protocols marcats com a bona alimentadora». També s'informava que tots els gats que durant aquest temps havien desaparegut d'algunes colònies no se sap «on els havien dut i tampoc sabíem per a quina finalitat els capturaven. Es van detallar també els horaris i els llocs on aquestes persones solien actuar». Segons fonts animalistes, els individus haurien explicat que se'ls enduen en un suposat refugi a Bàscara, malgrat que ningú ha pogut comprovar-ho.

La fundació s'ha queixat reiteradament a l'Ajuntament. Al novembre es fa escriure una instància a Alcaldia i a la regidoria de Medi Ambient per tal que se'ls expliqués com estava l'assumpte i si s'havia fet alguna cosa respecte a això. En aquesta instància s'aportava nova informació dels moviments d'aquestes persones i d'una de nova que estava fent el mateix. Lamenten que ningú del consistori els hagi respost després de més de cinquanta dies.