Política

El ple municipal de l’Ajuntament de Sant Julià de Ramis ha aprovat aquest dilluns al vespre, una moció d'urgència per part d'ERC que va ser aprovada per unanimitat amb l'objectiu de donar suport a les persones detingudes el passat 16 de gener. Segons l'alcalde, Marc Puigtió, «un cop aprovada la moció, la intenció és facilitar-la als altres ajuntaments del Gironès perquè la facin seva i també l'aprovin. Crec que com a alcaldes tots l'hauríem d'aprovar per estar al costat dels nostres companys afectats» apuntava Puigtió. 

L’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM ) incentiva als alcaldes i alcaldesses i representants del món local a adherir-se al comunicat signat pels expresidents de la Generalitat de Catalunya i del Parlament en què demanen mesures alternatives a la privació de llibertat pels polítics catalans acusats per l’1-O perquè puguin afrontar el judici amb totes les garanties legals. El comunicat està signat per Jordi Pujol, Pasqual Maragall, José Montilla, Artur Mas i Carles Puigdemont, a més de Joan Rigol, Ernest Benach i Núria de Gispert, i el Síndic de Greuges, Rafael Ribó, impulsor del comunicat.

Previous Next

Unes 4.000 persones s'han manifestat aquest dimecres a Girona per denunciar les detencions "aleatòries i sense ordre judicial" de 16 persones per part de la Policia espanyola, al llarg d'aquest del dia. A Barcelona també hi va haver concentracions i es van ocupar les vies a l'estació de França durant uns minuts i la Via Laietana sense incidents. 

Els detinguts que van ser arrestats per agents de paisà i encaputxats, alguns d'ells van ser emmanillats i van quedar en llibertat després d'unes hores a comissaria de la Policia Nacional. El motiu de les detencions era comunicar-los que els investiguen per un delicte de desordres públics, per haver participat presumptament, en el tall a les vies de l'AVE a Girona, durant les mobilitzacions de l'aniversari de l'1 d'octubre, tot i que algunes d'elles ja han dit que ni tan sols hi eren.

La portaveu del grup municipal del Partit Popular Català a l’Ajuntament de Girona, cap de llista del partit en les pròximes eleccions municipals i ex diputada del Partit Popular per Girona al Congrés dels Diputats, Concepció Veray, ha valorat avui la proposta de PGE per a l’any 2019 del Govern del PSOE per a la província de Girona. En aquest sentit, Veray ha dit que “els PGE 2019 del PSOE esborren de cop de l’agenda de prioritats del Govern d’Espanya les comarques gironines”, i ha afegit que “després de 4 anys consecutius d’increment de la inversió a la província de Girona del Govern d’Espanya, amb Mariano Rajoy al capdavant, els primers pressupostos del PSOE inverteixen aquesta tendència i la rebaixen de manera substancial”. “Mentre el PSOE presumeix de què la inversió a Catalunya, prevista en els PGE 2019, augmenta un 52% respecte a la del 2018, a les comarques gironines això es tradueix en una baixada de la inversió del 30%”, ha recordat Concepció Veray, que ha definit aquest fet com a “lamentable, incomprensible i inacceptable”.

Des de l’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM) mostrem el nostre rebuig frontal i absolut a les detencions que ha dut a terme avui a la policia espanyola contra l’alcalde de Verges, Ignasi Sabater, i el de Celrà, Dani Cornellà, membre del Comitè Executiu de l’ACM. Aquestes detencions són una expressió repressiva de l’estat espanyol contra drets fonamentals com el de manifestació i llibertat d’expressió.

L’Alcalde de Sant Julià de Ramis, Marc Puigtió i el regidor de Medinyà 1972-E, Pere Bosch es van reunir la setmana passada amb el delegat de la Generalitat a Girona, Pere Vila per impulsar que Medinyà torni a esdevenir independent. Amb l’ajuda de la Generalitat estudiaran si hi ha alguna manera de recórrer la sentència del Tribunal Constitucional, que el 2017 va anul.lar la segregació de Medinyà. 

“Àgora Local. País i Futur” ha estat el nom de les jornades municipalistes que s’han celebrat avui a la Universitat de Vic (UVic), organitzades conjuntament per l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM), i on hi ha participat diversos alcaldes i alcaldesses d’arreu de Catalunya. L’objectiu ha estat fer una jornada de debat i reflexió sobre quin ha de ser el futur del món local, tal i com es va acordar en la darrera executiva conjunta entre les dues entitats municipalistes. El resultat ha sigut molt positiu, ja que s’han recollit 755 idees a nivell individual, 117 reflexions col·lectives i 39 propostes col·lectives dels càrrecs electes, que en les properes setmanes es plasmaran en un document de conclusions i seran traslladades a les respectives executives. 

logo-bn.png
Ràdio Sarrià - Top90FM és l'emissora de proximitat de Sarrià de Ter (Gironès).


© 1983-2018 Tots els drets reservats
Desenvolupament: Digital Hits Audiovisual
 
© 2019
Telèfon estudis: 972 17 05 40
Contacta amb nosaltres!
logo-ajuntament-petit.png