La resolució de la Junta Electoral estima en part les denúncies que li van fer arribar el PP i Cs demanant la retirada de les pancarts i símbols en suport als pressos i sosté que "amb independència del pensament polític" que ostentin els partits que governen, cal preservar "la imparcialitat de l'Administració". Davant les eleccions del 28-A, la junta electoral també ordena que es retirin els símbols i pancartes que hi pugui haver en col·legis electorals. Però en aquest cas, permet que hi puguin ésser fins a la mitjanit del 26 d'abril (just abans de la jornada de reflexió). Per contra, la resolució desestima que les estelades, els llaços grocs i les pancartes es despengin d'altres equipaments municipals o dels carrers. 

A més, atenent les denúncies de Cs i el PP, la junta electoral de zona també mana "que els mateixos símbols" es retirin d'aquells locals que seran col·legis electorals el proper 28-A. En aquest cas, però, la resolució diu que "com a molt tard" això s'haurà de fer la mitjanit del 26 d'abril. Més enllà d'això, la resolució desestima la resta de peticions que recollien les denúncies de Cs i el PP. És a dir, que permet que les estelades, les pancartes i els llaços grocs puguin continuar penjats en equipaments municipals –més enllà de l'Ajuntament- i també als carrers i places.

L'alcaldessa Marta Madrenas ja va dir que si la junta electoral manava retirar la pancarta a favor dels presos trobarien "solucions imaginatives". A més, ja va deixar clar que no es podien posar "portes al camp" (perquè a la mateixa plaça del Vi, a banda i banda del consistori, hi ha nombrosos balcons on llueixen aquests símbols a favor de l'autodeterminació i la llibertat dels presos).

Foto: ACN