Una cadena humana unirà aquest diumenge 7 d'octubre els 15 quilòmetres que separen Sant Julià de Ramis i Aiguaviva,  passant també per les poblacions de Sarrià de Ter, Girona i Vilablareix i finalitzarà a Aiguaviva amb un acte central que tindrà lloca a les 18h. L'acte "Fem-ne via" vol per una banda denunciar la violència policial,  commemorar l’1-O i reclamar la implantació de la República Catalana . "Vam votar Fem-ne via" està organitzada per l'Assemblea Nacional Catalana del Gironès.

Es necessiten 16.000 persones per unir les dues poblacions que van patir la violència de la policia espanyola. La cadena humana està formada per un total de 27 trams de 500 metres  i les inscripcions es poden fer al web https://femnevia.assemblea.cat

La cadena es realitzarà a les 17.14 h i de moment hi ha prop de 5.000 inscrits tot i que en fan falta 16.000. Els trams inicials i finals estan gairebé plens i els que cal reforçar són del 3 al 8 entre Sarrià, el pont de l'Aigua i el Cul de la Lleona i del 16 al 25  entre l'estació de servei Cepsa i carretera Sta Coloma . L'alcaldessa i alcaldes per on passa la cadena fan una crida a participar-hi.

Des de diverses emissores locals del Gironès, es realitzarà un programa especial per a fer el seguiment. El programa es coordinarà des de Ràdio Cassà (103.1) i es podrà escoltar tant per Llagostera Ràdio (105.7), Ràdio Celrà (107.7), Ràdio Vilablareix (107.5), Ràdio Sant Gregori (107.9), Ràdio Sarrià (87.6) i Ràdio Salt (97.7). Aquest programa s' iniciarà a les 16.30h, es faran connexions amb diversos punts de la cadena humana, entrevistes, tertúlies entre d'altres 

L’especial finalitzarà a les 18 h quan es connectarà amb l’acte central de la cadena humana a Aiguaviva, on hi haurà els parlaments de la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzié, els alcaldes de Sant Julià de Ramis, Sarrià de Ter, Girona, Vilablareix i Aiguaviva. La Vicerectora de la Universitat Catalana d’Estiu, Anna Arqué, l’advocat de Voluntaris pel Dret de Defensa, Albert Carreras, i representants dels presos polítics i les actuacions de Daltabaix, Crimage, Ramon Mitjaneta, La Cobla La Bisbal Jove, FOK, Empordanet, Jordi Pessarodona, Titot i Adrià Puntí.