La moció es va aprovar per 18 vots a favor i 3 en contra i dóna suport als presos que estan en vaga de fam i a les seves famílies que volen denunciar l’arbitrarietat de la justícia espanyola i les traves del Tribunal Constitucional. 

La majoria independentista ha tirat endavant al ple de l'Ajuntament de Girona una moció d'urgència en suport a la vaga de fam dels presos polítics catalans. Després de l'exposició de motius feta pels portaveus dels grups de la CUP-Crida per Girona, ERC-MES i CiU que l'han presentat conjuntament. 

La regidora i portaveu de C's, Míriam Pujola, ha manifestat que la vaga de fam dels presos polítics era de "cara a la galeria", tot qualificant-los de "figurants mediàtics", unes paraules que han indignat als partits independentistes. Carles Ribas (CiU) Madrenas, que li han contestat que li mancava humanitat amb aquelles expressions: "Una manca d’humanitat extraordinària quie avergonyiria a qualsevol persona honesta. Donen per fet que son culpables i així es veu que tot és una venjança. I quan els donen per culpables obvien que la justícia europea no està sotmesa a la repressió de l’Estat i que no els en consideren, ja que poden circular lliurement per tot Europa".

La moció impulsada per l'Associació de Municipis per a la Independència, assegura que l'acció dels presos polítics posa el focus en "l'arbitrarietat de la justícia espanyola" que atempta "contra drets fonamentals com la presumpció d'inocència".

Foto: Ajuntament de Girona