El president de la Generalitat, Quim Torra, assisitirà a l’acte de lliurament dels Premis Republicans. L’acte, que tindrà lloc a les 20.00 hores a l’Auditori de Girona, estarà conduït pels periodistes Igor Llongueras i Xantal Llavina. S’iniciarà amb una intervenció del director de La República, Carles Ribera, i acte seguit es farà l’entrega dels diferents guardons. La cerimònia es tancarà amb la intervenció del president Quim Torra.

En aquesta primera edició es lliurarà el Premi Republicà de l’Any a Jaume Roures; el Premi 1 d’Octubre a Lluís Llach; el Premi República Popular a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI); el Premi República de les Arts a Valtònyc; el Premi Reflexió Republicana a Jordi Borràs, i el Premi al Mèrit Republicà a Proactiva Open Arms. Els guardonats són fruit d’una votació popular en què van participar els subscriptors i els lectors del setmanari.

A part, enguany es lliuraran dos premis especials: el Premi d’Honor als presos polítics i exiliats, així com als joves Tamara Carrasco i Adrià Carrasco, i el Premi Memòria Republicana, que s’atorgarà a títol pòstum a Muriel Casals.