Guanyem critica l’oferta a Berloso per ser un càrrec de confiança

Guanyem Girona creu que la proposta que l'alcaldessa a fet a Eduard Berloso és "un nomenament a dit", i lamenta que aquesta hagi estat "la primera notícia que ha transcendit del nou govern" de JxCat. Per al portaveu de la formació, Lluc Salellas, la "col·locació" del fins ara vicealcalde és "un molt mal inici per a les negociacions del cartipàs.Salellas creu que l'alcaldessa ha pres la decisió "pensant més en els interessos de partit que en els generals de la ciutat". Salellas considera que "l'Ajuntament de Girona no és una agència de col·locació, sinó una administració que ha de gestionar els recursos públics amb rigor, eficàcia i vocació pública", ha afirmat el portaveu de Guanyem Girona.

Berloso anava de número 10 a la llista de JxCat del  26-M , on la llista de Madrenas va perdre un regidor i va passar a tenir-ne nou. L'alcaldessa va explicar que ha decidit proposar-li a Berloso ser càrrec de confiança –ell encara no ha dit si accepta o no- atenent a la seva "expertesa" perquè tuteli tres grans contractes que s'han de tancar durant la primera part del mandat, el de l’aigua al 2020, el de les escombraries i la posada en marxa de la incineradora de Campdorà. Tots ells, vinculats a les àrees que Eduard Berloso gestionava durant el darrer mandat. Madrenas assegurava que es tractarà d'una contractació "temporal", que no s'allargarà més de dos anys. I que acabarà quan es tanquin aquests tres contractes.

Guanyem Girona exposa per replantejar el sistema actual d’elecció dels càrrecs de confiança, i aplicar mesures de control i transparència per al seu nomenament.  

En un comunicat, la formació aposta perquè tots els grups municipals signin un codi ètic i de bones pràctiques "que eviti situacions com la de Berloso" i que "permeti avançar cap a la plena democratització i transparència al consistori".

Most Advanced Responsive Page builder for Joomla