Avui s'ha celebrat el judici per l’arrencament d’estelades i pancartes als Ajuntaments de Sant Julià de Ramis, i Sant Gregori, i al Local Social El Coro, del passat 14 de febrer del 2019

Avui, al jutjat d’instrucció nombre 3 de Girona, es celebra des de dos quarts de 10 del matí el judici que pretén repassar els fets succeïts la matinada del 14 de febrer de l’any passat. Durant aquella nit, un total de vuit persones van arrencar banderes estelades i pancartes criticant la justícia espanyola i demanant la llibertat dels presos polítics.

Els Ajuntaments de Sant Julià de Ramis, Sarrià de Ter i Sant Gregori són presents al judici com a part perjudicada. A més, també hi figura el Local Social El Coro, de Sarrià, on hi van arrencar les pancartes de l’Assemblea Nacional Catalana.

Els autors dels fets van ser identificats aquella mateixa nit a Sant Gregori, després que un veí truqués els Mossos d’Esquadra. Abans, però, havien passat per Sant Julià de Ramis on van arrencar l’estelada i una pancarta que posava “Fake Justice”, a l’edifici del consistori.

Amb el judici d’avui s’espera que es doni per tancat el cas. Segons l’alcalde de Sant Julià de Ramis, Marc Puigtió, aquest judici és una lluita més per la llibertat d’expressió.

 

Imatge: Marc Puigtió