L'Ateneu Salvadora Catà denuncia que els volen desnonar

L’entitat gironina assegura que la propietat ha pres la decisió de ”manera unilateral” i reclamen que s'assegui a negociar una sortida i retiri la demanda judicial.

L'assemblea de l'entitat, assegura en un comunicat, que la societat Building Center, una filial de Caixabank és la propietària de l'espai que ocupa actualment l'Ateneu Salvadora Catà, ubicat a la plaça Josep Pla de Girona i que ja ha iniciat un procés de desnonament al Jutjat de primera instancia número 1 de Girona.

Una decisió, que segons diu l'Ateneu, no s'ha comunicat quan en canvi hi havia "la promesa" per part de l'entitat immobiliària, "d'oferir acords d'arrendament social o inclòs una opció a compra un cop finalitzat el termini del contracte de cessió d'ús acordat".

LAteneu Salvadora Catà va començar la seva activitat l'1 de maig del 2015, amb l'objectiu d'esdevenir un punt referencial dels moviments socials de Girona. Aquests darrers quatre anys s'ha convertit, diuen en el comunicat, "en un espai imprescindible per la ciutat".

L’Ateneu ha engegat una campanya pública contra la decisió i demanen que els col·lectius, entitats i veïns de Girona els donin suport.