S’inicia la restauració del mural de l’Esperanto al carrer petit de Sarrià de Baix

Aquesta, era una  de les opcions del procés participatiu del projecte artístic que va impulsar la Sala Dolors Xabé amb motiu del dia internacional de l’Art.

La sala d’exposicions de Sarrià de Ter, va presentar ja fa unes setmanes el projecte artístic  que tractava en fer un mural pintat per l’artista sarrianenca Clàudia Pérez sobre una paret d’algun carrer del municipi, i en el moment es va optar a posar a votació popular dues opcions, la primera constava de pintar el nou mural de Pérez a la paret de l'emissora municipal del carrer petit de Sarrià de Baix i traslladar l’antic mural existent dedicat a l’Esperanto, a una altra ubicació on a banda s’instal·laria un plafó informatiu on expliques i documentés aquesta llengua i dels que reivindiquen la seva implementació. Pel que fa a la segona proposta, constava de deixar el mural intacte de l’Esperanto allà on és actualment i buscar un lloc alternatiu de Sarrià de Baix pel mural de Clàudia Pérez.

A finals del mes de juliol, es donava llum verda a la proposta número 2 que constava de pintar el mural de l'artista Clàudia Pérez a la façana del carrer Josep Pallach, a Sarrià de baix, i restaurar el mural dedicat a l'Esperanto del carrer Petit, preservant així l’obra i la memòria històrica d’aquell grup d’activistes esperantistes sarrianencs que el varen impulsar fa més de trenta anys. Ara ja aquesta setmana ha començat la restauració del mural de l’Esperanto impulsat per Eduard Coll i restaurat per Aleix Martin.