El mural de l'Esperanto del carrer Petit a Sarrià de Ter finalitza els seus treballs de restauració

El mural de l’Esperanto de Sarrià de Ter ja està totalment restaurat. Els treballs, impulsats per Eduard Coll i restaurats per Aleix Martin, van finalitzar a principis d’aquesta setmana i són una de les opcions del procés participatiu del projecte artístic impulsat per la Sala Dolors Xabé amb motiu del Dia Internacional de l'Art. Jordi Estefanell, regidor de Cultura de Sarrià de Ter, explica com és d’important la figura d’Eduard Coll pel municipi.

Abans de decidir que el mural de l’Esperanto es restauraria al carrer Petit, es van contemplar dues opcions: la primera consistia a pintar un nou mural fet per la Clàudia Pérez a la paret de l'emissora municipal del carrer Petit, on des de fa anys hi ha el mural de l'Esperanto, i aquest traslladar-lo a una altra ubicació. Pel que fa a la segona proposta, consistia a deixar el mural intacte de l'Esperanto allà on és actualment i buscar un lloc alternatiu de Sarrià de Baix pel mural de Clàudia Pérez.

A finals del mes de juliol, i atenent als resultats de la votació, es va donar llum verda a la proposta número 2, que consistia a pintar el mural de l'artista Clàudia Pérez a la façana del carrer Josep Pallach, a Sarrià de Baix, i restaurar el mural dedicat a l'Esperanto del carrer Petit, preservant així l'obra i la memòria històrica d'aquell grup d'activistes esperantistes sarrianencs que el varen impulsar fa més de trenta anys.