L’ús de dispositius mòbils a la via pública ha augmentat amb les primeres mesures de desconfinament decretades

Segons les dades que recull la Unitat Municipal d’Anàlisi territorial (UMAT) de l’Ajuntament de Girona, les primeres dues setmanes de l’estat d’alarma, del 16 al 29 de març, es van compatibilitzar 437.816 dispositius al carrer. Una xifra que contrasta amb el milió de dispositius que es van registrar durant les dues setmanes anteriors, del 2 al 15 de març. Durant el període d’estat d’alarma, l’ús dels mòbils a la via pública va disminuir encara més. Del 30 de març el 12 d’abril, es van comptabilitzar 389.678 mòbils únics als carrers de Girona.

Tanmateix, amb la tornada a l’activitat laboral de les activitats no essencials, es va produir un repunt, i del 13 al 26 d’abril la xifra va créixer fins als 427.143 dispositius. Aquesta tendència a l’alça ha continuat a mesura que s’han anat implementant mesures de desconfinament, com ha estat la sortida dels menors de 14 anys al carrer i la posterior sortida per franges d’edat i per fer esport.  Així, del 27 d’abril al 10 de maig, s’han registrat 583.759 dispositius al carrer, la xifra més alta des de l’inici de l’estat d’alarma, i més pròxima als dispositius que es va registrar abans del confinament.

 Aquestes dades són un indicador de l’afluència de persones que han tingut aquests dies els carrers de la ciutat, ja que mostren el nombre de mòbils únics (imac) que s’han captat en els punts WIFI que el consistori té actius en divuit emplaçaments diferents i que es recullen amb finalitats únicament analítiques. Cada dispositiu només es comptabilitza un cop encara que l’hagin captat diverses antenes.