La plaça del carrer Juli Garreta de Sant Julià de Ramis es passarà a dir “Plaça de la República”

Ahir, dijous 1 d’octubre, es va celebrar a Sant Julià una consulta popular, un acte programat dins la jornada per commemurar el referèndum del passat 2017.

Els votants havien de decidir entre “Plaça de la República” o “Plaça de la Monarquia” per batejar la plaça del carrer Juli Garreta, darrere el Centre Cívic. El resultat va ser de 132 vots a favor de “La República” i cap a favor de “La Monarquia”. 

Durant aquestes setmanes ja s’han fet actes de debat sobre la monarquia i la república, com la pintada d’un mural o la xerrada entre Jordi Aragonès i Andreu Pujol. L’Alcalde de Sant Julià de Ramis, Marc Puigtió, explica que la consulta està emparada dins el debat general sobre la monarquia.

Aquest va ser l’acte més destacat de la jornada d’ahir a Sant Julià, entre espectacles i presentacions. A dos quarts de 7 es va presentar el llibre de José Luis Terraza, juntament amb la lectura de poemes. A les 7, a la mateixa plaça 1 d’octubre, va tenir lloc l’espectacle del còmic Toni Albà i, a dos quarts de 9, just després de conèixer els resultats de la consulta popular, van tenir lloc la música en viu de la mà de les “Corrandes amb Adrià Dilmé”. Ho explica Marc Puigtió.

A Medinyà també es va dur a terme una consulta popular sobre el nom de la plaça del local social, i va guanyar el nom “Plaça 4 de juny”, amb 56 vots a favor i 5 en contra.

 

Imatge: Marc Puigtió

Most Advanced Responsive Page builder for Joomla