L’Ajuntament de Sant Julià de Ramis aprova el conveni de col·laboració amb els Mossos d’Esquadra perquè gestionin les càmeres de videovigilància

El consistori de Sant Julià va aprovar ahir per unanimitat al ple municipal la participació del municipi en una prova pilot que permetrà als Mossos d’Esquadra l’accés a les nou càmeres de videovigilància instal·lades al poble. D’aquesta manera, quan les càmeres captin l’entrada al municipi d’un vehicle que ha comès un delicte, a través de la seva matrícula, s’enviarà una alerta al cos policial.

L’Ajuntament de Sant Julià va instal·lar les càmeres de videovigilància que, fins ara, gestionava una empresa privada. L’alcalde de Sant Julià, Marc Puigtió, explica durant el ple municipal del mes de novembre celebrat ahir el funcionament d’aquestes càmeres.

Quan comenci aquesta prova pilot, seran els Mossos els encarregats de gestionar les càmeres de Sant Julià. Aquesta prova pilot tindrà una durada d’un any, però des del consistori s’espera que es pugui prorrogar. Marc Puigtió explica el canvi de gestió de les càmeres i del seu manteniment. 

Sant Julià participarà juntament amb Castellcir, Sant Vicenç de Torelló, Sant Llorenç de Morunys i Sant Julià de Vilatorta a aquesta prova pilot. És l’únic municipi de la província de Girona inclòs dins la prova.

 

Imatge: Mossos d'Esquadra