Junts per Cat és la llista més votada a les eleccions a Sant Julià amb un 31,5% dels vots, seguida d’ERC i el PSC

Junts per Cat ha estat la candidatura amb més vots a la comarca del Gironès, per davant d’ERC i el PSC, així com a municipis del territori com Sarrià de Ter o Sant Julià de Ramis. A Sant Julià, Junts ha guanyat les eleccions autonòmiques amb un 31,5% dels vots, ERC s’ha quedat amb el 21,4% i el PSC ha pujat fins el 15,7%.

La CUP ha estat la quarta força més votada al municipi, VOX la cinquena i Ciutadans baixa fins la sisena. Sant Julià també registra una majoria del bloc independentista, que supera el 60% dels vots totals del passat diumenge. El portaveu de Junts per Catalunya a l’Ajuntament de Sant Julià de Ramis, Josep Arbat, celebra els resultats obtinguts i agraeix el suport dels votants.

La situació electoral de Sant Julià podria sorprendre, ja que en les passades eleccions municipals ERC va assolir la majoria absoluta amb més del 58% dels vots, mentre Junts es va quedar amb el 23%. Josep Arbat reconeix, però, que són dues situacions molt diferents i no es poden comparar.

Arbat també afegeix que la candidatura de Junts era la que més propostes tenia, la campanya ha estat molt complicada per la situació de la pandèmia i aquest augment de feina dona encara més valor als resultats obtinguts no només a Sant Julià o al Gironès, sinó a tot el país.

 

Imatge: Marc Puigtió