Operatiu anticorrupció als ajuntaments de Girona, Salt i Sarrià de Ter en relació al cas Agissa

El fiscal anticorrupció,  José Grinda acompanyat d’una desena d’agents de la Guàrdia Civil s'ha presentat a les 9 del matí a l'Ajuntament de Girona, per demanar informació sobre l'empresa mixta d'aigües de Girona , Salt i Sarrià de Ter.  Aquest matí també agents de la guardia civil de paisà s’han presentat als ajuntament de Sarrià de Ter i Salt per demanar documentació. 

Segons ha informat el Tribunal Superior de Justicia de Catalunya, el jutjat d'instrucció 2 de Girona tenia previstos tres requeriments de documentació als ajuntaments de Girona, Sarrià de Ter i Salt en virtut de la investigació que es du a terme relacionat amb la gestió de l'empresa Mixta Aigües de Girona, Salt i Sarrià de Ter.

El jutjat ha reclamat a l’Ajuntament de Girona un informe històric de la concessió a Agissa des del 1992 fins a l’actualitat. La Guàrdia Civil, a més, ha demanat els expedients relacionats amb l’adquisició del fons d’art Santos Torroella, l’any 2014. 

La Fiscalia Anticorrupció ha explicat que es busca informació que confirmi les sospites que van generar els documents trobats en anteriors escorcolls: "Amb les entrades i registres practicats el passat 19 de setembre de 2017 a la ciutat de Girona, es va intervenir documentació de la que s'infereix la possible comissió de delictes de malversació, apropiació indeguda, prevaricació i falsedat en document mercantil per part dels que van ser responsables públics dels ajuntaments mencionats."

En concret, la fiscalia vol esbrinar amb quins diners es va comprar el fons d'art anomenat "Santos Torroella", i si podien procedir de la pròrroga del 2013 de la concessió a Agissa o amb "partides pressupostàries de l'exercici del 2014 de l'Ajuntament de Girona."

 

A sarrià de Ter la Guàrdia Civil si han estat durant un parell d’hores a l’ajuntament i segons ha explicat l’acalde de Sarrià de Ter, Narcís Fajula, han demanat “les entrades i sortides d’Agissa dels anys 2013 al 2015, sobretot tema canons i faltava localitzar la pròrroga del conveni que s’haurà de remetre al jutjat. “

 

El setembre passat la Guàrdia Civil ja va fer diversos escorcolls a la seu de la companyia i al consistori gironí.