Els veïns de Sarrià de Ter volen mesures efectives de l’Ajuntament i la implicació de la Generalitat per posar fi als sorolls i a les males olors d’Hinojosa

Segons explicava el regidor de Medi Ambient, Josep Maria Viladomat des de principis de maig el problema de les males olors s'ha agreujat a causa d'una avaria en un motor d'una de les depuradores que tenen i que rebaixaven molt les males olors.

Viladomat, es va comprometre a aprovar el pròxim mes de juliol una ordenança d'olors, una mesura que ha de servir per fer pressió a l'empresa perquè solucioni els problemes. També va destacar que "és la Generalitat té la potestat de prendre accions de més importància sobre la fàbrica", Viladomat, que va dir que l'objectiu és no parar fins que la indústria "no molesti gens". L'Ajuntament de Sarrià ja va imposar dues multes, una de 900 euros i de 12.000 euros i ara entre les noves mesures que ha demanat a Hinojosa són un pla d'acció i més celeritat en la qüestió dels sorolls.

El portaveu de la plataforma ciutadana Prou, Xevi Giménez, va destacar que és cert que la fàbrica ha fet certes millores però insuficients i que segueix incomplint la normativa de sorolls. La sensació és segons Giménez "que l'empresa estigui improvisant contínuament, error que surt, error que tapa i l'ajuntament també està improvisant darrere l'empresa, error que surt i que intenta gestionar i la Generalitat està desapareguda". Giménez sol·licita a l'Ajuntament que apliqui una tercera sanció pels sorolls vinculant i cada setmana emetre una sanció i després sí que es podria sol·licitar "el tancament temporal de l'empresa, fins que no es resolgui aquest problema", va insistir.

Una veïna explicava que viu a 50 m de l'empresa "què és un soroll continu, a totes hores i que no poden dormir ni de nit ni de dia". I considera que l'Ajuntament ha de ser més contundent i solucionar el problema. Un altre veí explicava que fa dos anys que estan patint aquestes les molèsties i que amb la Torras no passava. 

El regidor de Medi Ambient es va comprometre a fer un planning , a penjar tota l'informació a la web, aprovar la nova ordenança i fer una nova reunió amb els veïns si és necessari